Låscylinder till originallarm

Forum Modellspecifika forum OG900 Låscylinder till originallarm

 • Detta ämne har 7 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2012-07-17 19:29 av .
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #25880
  joh900
  Deltagare

  På min 900 cab 1990 (engelsk marknad om det har nån betydelse) sitter det ett Saab originallarm som man aktiverar med en separat nyckel när man låst bilen, cylindern är stum (och då ordentligt…) men larmet verkar fungera i övrigt.

  Plockar jag lös de två kablar som går till larmets låscylinder och byglar dem fortsätter det att tjuta, ohm-mäter jag låscylindern för larmet så får jag ca 4700ohm. Funderar på om det skulle gå att byta låset mot ett universallås istället, och det borde ju gå om man vet vilket motstånd som kontakten låset ger när det är larmat också… Någon som har ett lås och mäta på? Eller kanske rent av finns en verkstadshandbok för just larmet? Har hittat elschema/info om ett originallarm som är sammankopplat med centrallåset (fjärrlås?) för amerikansk marknad, men det stämmer inte med det jag har.

  Det är väl säkert värdelöst larm med dagens mått såklart, men vore kul att få det att fungera om det nu bara hänger på en sketen låscylinder.

  MVH

  #191515
  fataren
  Deltagare

  undrar det är samma som jag har i reserdelsbilen, sittr en låskolv där som ska vara till et larm, ska kolla om xet inte är stumt, isåfallkan du ju ta det.

  #191516
  joh900
  Deltagare

  Vore hur bra som helst!

  Har du nyckel också?

  MVH

  #191522
  fataren
  Deltagare

  @joH900 wrote:

  Vore hur bra som helst!

  Har du nyckel också?

  MVH

  jepp, så fult väder i garaget idag så tar och skruvar lös det när solen skiner och himlen är mer blå. 🙂

  #191760
  fataren
  Deltagare

  dra iväg ett pm med din adress och sätt in 24 kr förvaderad påse så kommer det på posten.

  fungerade bra.

  #191832
  joh900
  Deltagare

  Kalas!

  PM skickat

  MVH

  #191864
  fataren
  Deltagare

  var tvungen oc kolla om det fungerade, så låste och provstartade, larmet gick 🙂 lite kul faktiskt. men ser det ut som om din kolv också är nitad på något sätt. vill inte börjaklippa sönder bilen om et går att få loss den hel, ska undersöka lite närmare.

  #191870
  joh900
  Deltagare

  Min låscylinder sitter mitt i listen på höger framskärm, har inte haft lös listen och kollat, har inget bra och fästa den med hemma just nu heller så river helst inte av den just nu.

  Borde väl gå att borra bort nitarna? Den kan ju inte va pressad/svetsad i karossen tycker jag eftersom det är ett ”tillbehör” 🙂

  MVH

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng