luktar illa o ryker vitt

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 luktar illa o ryker vitt

 • Detta ämne har 9 svar, 6 deltagare, och uppdaterades senast 2007-05-20 05:50 av .
Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16050
  Per-Erik
  Deltagare

  hej hopp…

  jag var ute och provkörde efter broms- och avgasbyte idag och blev omkörd av en bil… i bilen satt tre st män som höll för näsan och viftade med händerna. Min fru bekräftade senare att det luktar riktigt illa, typ bränt, om bilen när man ligger bakom, plus att hon tycker att det ryker vitt ur avgasröret. Någon som har förslag på vad detta kan vara???

  #106606
  stefan
  Deltagare

  ett nytt avgasrör kan förvisso osa lite ett tag men ryker det vitt så kanske det är toppackningen. Är det svagt ljusblått och dessutom luktar så är det nog olja…….

  #106607
  Per-Erik
  Deltagare

  jag satte dit ett 2″ rally system, som var blå-målat. Jag har kollat oljan, o den ser fin ut – inga tendenser till vatten i oljan. den verkar inte dra några större mängder olja eller vatten. Nu kan jag ju inte uttala mig helt med säkerhet där, eftersom den inte är i regelrätt trafik än, utan bara provkörs lite mellan repareringarna, så det återstår väl att se…

  #106611
  lelle f
  Deltagare

  Kolla så inte systemet ligger emot bakdäcket eller nån annanstans , har varit med om det när det gäller tvåtums system .

  #106616
  Per-Erik
  Deltagare

  Jag tycker jag har kollat överallt. På måndag ska jag köra till en verkstad o lyfta bilen, så att man kan kolla alla ställen ordentligt innan besiktningen, så att det faktiskt inte ligger emot – det vore ju lite pinsamt 🙂

  Jag pratade med en mekaniker som bor i grannskapet nu på eftermiddagen. Han kollade, startade och luktade på bilen, men tyckte inte att något verkade konstigt. Enda kommentaren var typ ”bilen går ju riktigt bra” – inte vet jag, alla kanske är överkänsliga?

  Att bilen ryker lite mycket, kan det bero på felställd tändning, eller något annat justeringsproblem?

  #106626
  vee-eight
  Deltagare

  Har för mig att min rykte lite och luktade skunk de första milen med mitt 2″-system. Tror på att det kan vara packningar som håller på att sätta sig och olja i avgaset från tillverkningen (mot rost och vid metallbearbetningen). Skulle du ha felinställd tändning så skulle du ha problem med knackningar, värmeslag etc. Motorn skulle inte alls gå ngt vidare. Är du osäker ang tändning så skaffa vacuumklocka och tändlampa; småpengar på Feltema.

  #106627
  Per-Erik
  Deltagare

  jag hoppas att det bara är sådant, och inte stora motorproblem… har inte lust, tid o ork att pyssla med sådant på denna bilen, iallafall inte just nu

  har ställt in tändningen med lampa nu – den var lite fel, men endast marginellt, inte ens en märkbar skillnad på gången. Motorn går jämt o fint, accar bra, överhettar inte, väldigt förutsägbar överhuvudtaget, o det är ju trevligt!

  #106630
  saabsport
  Deltagare

  Ryker vitt?brukar inte det göra det då det lläcker kylarvätska in i motorn?

  Niko

  #106631
  enor
  Deltagare

  Jag tror, som föregående talare, att det hela berodde på ett inoljat nytt avgassystem. Upplevde nyligen precis samma sak när jag bytte avgas på min BMW E30! Lösningen i mitt fall var att ge mig ut och köra riktigt hårt ett tag, så att jag verkligen fick upp avgastempen och brände bort resterna en gång för alla. Sedan dess har det inte varit några problem!

  #106664
  Per-Erik
  Deltagare

  Det ryker vitt om det läcker in vatten i motorn, det är väl helt rätt… Det lilla vita som jag jag sett puffa ut ur bilen är lite mer grått, och inte säsrskilt mycket alls. Nu den senaste lilla vändan så rök det betydligt mindre, så jag tror nog mer o mer på detta med att det är något med avgasröret. Jag har ju inte gjort några rejäla långkörningar än, eftersom den inte är bes:ad, men det får väl bli en rejäl runda i slutet av veckan, om väder o familj tillåter, så får vi väl se om det försvinner helt?!?!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng