Magnetventil, APC, knacksensor T8

Forum Modellspecifika forum OG900 Magnetventil, APC, knacksensor T8

 • Detta ämne har 1 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2018-09-11 11:14 av .
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #448647
  olof
  Deltagare

  Magnetventilen var urkopplad på min T8 när jag köpte den och säljaren sa att det knackade så ini bänken när man kopplade in den. Jag var ju tvungen att prova och det knackade ju. Jag har försökt att läsa en del kring det hela och har ju förstått att hela systemet bygger på att man skall skydda motorn så att inte turbon överladdar (eller?) och att det kan leda till spikning (dvs. att antändning i cylindrarna sker när kolven är i fel läge). Hur som helst så hade jag en annan APC liggandes hemma med samma artikelnr så jag testade att byta till den, kopplade in magnetventilen och det knackar inte längre. Tjihoo, tänkte jag.

  Är ju en försiktig general och vill ju inte pressa saker och ting men det är ju kul när det fungerar riktigt, min fråga är ju således – hur kan man mäta trycket i turbon? Läste lite på popeye och förstod att det inte låter något vid spikning – hur vet jag då att motorn spikar?

  #448964
  flaset
  Deltagare

  ….Jag var ju tvungen att prova och det knackade ju.

  Knackade vad..?
  I ventilen?

  förstod att det inte låter något vid spikning – hur vet jag då att motorn spikar?

  Om ditt APC-system fungerar som det skall, så sänks laddningstrycket när spikning detekteras, detta ser man tydligt om man håller lite koll på tryckmätaren i huvudinstrumentet.
  För att ha extra koll kan man koppla in en ”spikdiod” från APC, det finns en pinne på styrdonet som jordas ner för varje spikning som detekteras av APC.
  Finns en massa information på olika forum om detta, t.ex STCS-forumet.

  Med vänlig hälsning

  9³ Aero SS -03, 9³ Aero Coupé -02, 900T16 Cab -89 & 900T8 -85 på garaget.org || Tech 2

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng