Medlemmar eller medlemmar

Forum Övrigt Allmänt Medlemmar eller medlemmar

 • Detta ämne har 11 svar, 10 deltagare, och uppdaterades senast 2007-01-21 03:37 av .
Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15410
  anonymous
  Deltagare

  Var nere på Bialitt i torsdags, det diskuterades om personer
  som inte var medlemmar, det visade sig att det var mer en som inte var medlem. (No har feelings)
  Min fråga är då hur kan man som icke medlem i detta nya eminenta
  forum komma in skriva och ”vara” som medlem,när man inte är det?
  Tacksam för svar.
  K-G Rundberg

  #101892
  porsche944
  Deltagare

  Eftersom det var jag som tog upp frågeställningen ang medlemmar eller icke medlemmar.

  Min åsikt, som jag vet att jag delar med ett stort antal andra är följande:

  Som icke medlem anser jag inte att man har tillträde till de träffar och arrangemang som klubben gör, både lokalt samt på riksnivå. Allt detta jobb görs ju helt ideelt, då har jag svårt att förstå att några skall åka snålskjuts på detta. Klubbens medlemmsavgift kan ju knappast vara avskräckande, att studenter skulle vara en grupp som skulle ha det extra svårt, det tror jag inte, 5 öl mindre när man är ute så är avgiften betald, få klubbar har så låg avgift som SAAB klubben.

  Om man vill komma till en träff för att se om det är något som man skulle kunna tänka sig att vara med på fler gånger, då är det helt ok att komma en gång innan man bestämmer sig för att ev gå med i klubben.

  Med tanke på att en del av de arrangemang som anordnas även kostar en slant i ev mtrl hyra , lokaler mm, har jag ännu mer svårt att förstå att det bara är vissa som skall betala.

  Det som gjordes på Bialitt senast var att jag uppmanade de som inte var medlemmar att bli det. Personligen ser jag det som en hedersak att lösa sin avgift om man vill åtnjuta de tjänster som klubben erbjuder.

  När man är klubb så finns det ju någon form av stadgar och då även en medlemmsavgift, skall det vara gratis, då är det en intresse förening där alla är välkommna.

  På forumet håller jag med dig KG, det skulle synas i din inloggning om man är medlem eller inte, eller så skulle det kanske rent av vara stängt för de som inte är medlemmar? så har många andra klubbar det på sina forum.

  Så ni som inte är medlemmar, gör slag i saken och lös ert medlemmskap nu.

  MVH

  Michael

  #101901
  anders dahl
  Deltagare

  Kan bara hålla med!

  #101902
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  K-G 3.

  En orsak till att alla får vara med och skriva i forumet på anslagstavlan kan ju vara att dessa icke klubbmedlemmar blir medlemmar. En rekryteringsmetod alltså.

  I övrigt så har väl Internet faktiskt bidragit till att många anser att det mesta skall vara gratis. Jag hade en sida tidigare med en hel del bilder från mina FN-missioner i främmande land och ibland så upptäckte jag att mina bilder fanns på andra sidor och i ett fall även i reklamsyfte. Jag orkade inte köra det i botten men det är ju lite tråkigt.

  På Saabklubbens hemsida finns ju en medlemssida som kräver lösenord för att komma in i. Kanske denna skulle användas mer för just saker riktade till medlemmarna? Nu kräver det ju mer jobb av ”Webgurun” så allt har en baksida.

  (Bilden visar en liten kompis från ett flyktingläger utanför Tuzla i Bosnien och en demolerad lastbil som vi fick in i verkstaden)

  /B

  #101913
  Martin
  Deltagare

  Huvuddelen av Saabklubbens hemsidor bör vara öppna för den Saabintresserade allmänheten.
  Det har med rekryteringsgrund att göra, men det finns också en förankring för detta i stadgarna.

  Jag har delat upp fortsättningen på inlägget i fyra delar;

  Medlemskap och Internet.
  Vi har en ganska stor mängd besökare per dag, i jämförelse med andra gammelbilsklubbar skulle jag troatt vi ligger topp fem i Sverige. Vi var tidigt ute, jag har hållit på med detta sedan 1996.

  Internet, som någon påpekar, har bidragit till att många anser att allt skall vara gratis. Det finns bilklubbar här på webben som erbjuder lite rabatter och ett forum, och vips har man blivit en klubb.

  Saabklubben kan erbjuda desto mer, se tex på reservdelsverksamheten. Där är policyn att NOS endast är till för medlemmar, medan nytillverkat kan köpas av alla intresserade. På så sätt får vi billigare reservdelar, men andra svåra delar är bara till för dem som betalar medlemsavgift.

  Förhoppningsvis blir en stor andel av dem som använder Anslagstavlan betalande medlemmar i Svenska Saabklubben. Tankar har funnits på att begränsa vissa delar av forumet för medlemmar, men det kräver en del tekniskt pulande för att realisera. Det skall vara en enkel lösning som inte genererar en massa frågor. I dag finns de lösenordsskyddade medlemssidorna som är exklusiva för våra medlemmar.

  Medlemskap och träffar.
  Alla är välkomna på våra träffar. Är man inte medlem, är man givetvis välkommen för att se om Saabklubben är den rätta klubben. (Givetvis 😉 ).
  Åker man upprepade gånger på träffar utan att bli medlem, då åker man snålskjuts på de som betalar sitt medlemskap. Är man med i en lokalavdelning, då är det krav på att man är med i Svenska Saabklubben.

  Vi har konstaterat att vi haft flera ickemedlemmar som deltagit på våra årsmöten, låtit fikat väl smaka och som skördat på den efterföljande Saabmarknaden. Tyvärr blev jag inte uppmärksammad på detta under årsmötet då det var aktuellt. Vår åtgärd för årsmöte 2007 med efterföljande marknad blir därför att kontrollera medlemskapet. Inget medlemsskap-inget tillträde.

  Omedelbar åtgärd:
  Ett fält införs i användarprofilen där medlemsnummer skall anges.
  Det kommer att generera frågor om vilket medlemsnummer man har, men det kan vi tyvärr inte besvara just nu.

  Åtgärder på sikt:
  Undersöka hur Internetsidorna kan utvecklas för medlemmar och icke medlemmar. Både principiellt och tekniskt.

  Hoppas det var svar på dina frågor K-G 3

  Ämnet flyttas till ett lämpligare forum.

  #101928
  gmc
  Deltagare

  Sorry guys and no hard feelings taken. I think it is best I come out in the forum and say that I am the one that is not the member that was at the Bialitt meeting.

  My fiancee, Elisabeth, is a full paid up member. The reason was simple in the beginning. I am a resident in Norway but spend most of my time in Sweden, much easier to have it in her name so that all correspondence and such is delivered here and does not have to be reposted from Norway.

  The only problem was we both started getting interested in the club and once the renewal for the membership came I have asked for information concerning the family membership to see if we can make use of that. Once we have heard back about that we will either have a full membership and a family membership or two full memberships.

  Either way, Elisabeth will continue her membership and will hopefully keep attending the monthly meetings, and I will either be registered as family member or a member living in Norway.

  I hope this has not caused any hard feelings.

  Gary McConnell

  #101929
  kaparn
  Deltagare

  Även om jag nu är medlem sedan ett par år så är jag böjd att hålla med Martin att den mjuka stilen är den rätta vägen.
  Hos Brostugeligan i El Stockholmo finns som tur är inga småpåvar bara en massa goa människor med stort kunnande och en stor vilja att dela med sig, om det hade funnits det (påvar alltså)så hade nog jag blivit bortskrämd i allafall.
  Hos oss är alla välkomna.

  #101931
  valmet
  Deltagare

  Skulle vilja fråga , hur gör vi med våra fruar, sambos mm som ibland
  ställer upp som funktionärer eller som vid olika tillfällen följer med
  tex till Bialitt, SAABfestival eller liknande, står det något om detta i
  våra stadgar eller måste dom vara fullvärdiga medlemmar?

  Frågar Gert Ingemar.

  #101942
  Martin
  Deltagare

  Det står inget i stadgarna.
  Jag kan bara rekommendera sunt förnuft i sådana fall. Hur många makar har ett eget intresse i hobbyn och hur många är med endast för makens/makans intresse? Vill familjen vara med i olika aktiviteter, är det förstås viktigt att de kan vara det på ett enkelt sätt.

  #101948
  porsche944
  Deltagare

  Självklart är respektive alltid väldigt varmt välkomna till våra träffar, om dom nu vill följa med. Det jag var ute efter är de som överhuvudtaget ej är medlemmar men ändå dyker upp på den ena tillställningen efter den andra. De som ej är klubbmedlemmar men hjälpt till vid något arrangemang kan ju få komma vid något annat tillfälle som tack för hjälpen. Sunt förnuft råder.

  #101990
  anders jensen
  Deltagare
  Martin wrote:
  Vi har konstaterat att vi haft flera ickemedlemmar som deltagit på våra årsmöten, låtit fikat väl smaka och som skördat på den efterföljande Saabmarknaden. Tyvärr blev jag inte uppmärksammad på detta under årsmötet då det var aktuellt. Vår åtgärd för årsmöte 2007 med efterföljande marknad blir därför att kontrollera medlemskapet. Inget medlemsskap-inget tillträde.

  Jag säger som Fylking: Äntligen!
  Bra att kolla medlemskapet, inte bara för fikat och marknaden, men det förkommer faktiskt att vi röstar på mötet.
  Ingen har, under de år jag varit med på årsmötet, kollat om de som räcker upp handen faktiskt är medlemmar.
  Det har ju inte varit några världsavgörande beslut som röstats om men ändå, det är en formsak med medlemskontroll.

  När det gäller vår hemsida har jag redan tidigare klargjort vad jag tycker om att icke medlemmar har synpunkter på hur den sköts och hur den skall utformas.

  /Anders

  #102237
  uffepuffe
  Deltagare

  först blir man :mad:sen :confused:till sist :tired:får man va med och kasta paj 😀

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng