Medlemsmatrikel

Forum Övrigt Allmänt Medlemsmatrikel

Detta ämne innehåller 11 svar, har 9 deltagare, och uppdaterades senast av 2010-12-30 20:09.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #23250

  greven
  Deltagare

  Min nuvarande medlemsmatrikel härstammar från förra gången jag åkte 2-takt, nämligen 1999. Jag gick återigen med i Saabklubben i maj 2008, när nuvarande TT inköptes, men har inte sett röken av någon ny matrikel ännu. Till nästa säsong hade jag tänkt våga mig på lite längre resor och då skulle det kännas lite tryggare att ha en någorlunda färsk matrikel i handskfacket. Den nuvarande har nu snart tolv år på nacken och känns inte helt aktuell. Trycks det inte upp nya matriklar inom klubben längre ? Någon som vet ?

  #166138

  goran sahlen
  Deltagare

  Hej!

  Saabklubbens styrelse har diskuterat uppdatering av medlemsmatrikeln sedan 2008. Hittills har våra försök till nytryck fallit på att våra medlemmar inte rapporterar in sitt bilinnehav.

  I den förra matrikeln uppskattades det att kanske upp till hälften av bilinnehaven var felaktiga eftersom folk sålt, bytt och köpt nytt. Vi uppmanade därför alla medlemmar att rapportera in nytt bilinnehav, t.ex. i samband med att medlemsavgiften betalades. Men trots detta satt vi efter ett års uppmaningar med en medlemslista på 2500 personer och ca 1100 bilar fördelade på dessa.

  Vi tog då ett beslut att ”avvakta” eftersom en sådan lista ju inte skulle tillföra mycket… Men det finns ett beslut ATT vi ska trycka en ny matrikel. Om allt fungerar – och medlemmarna talar om för oss vilka bilar de har – så kan vi genomföra detta under 2011.

  Alltså: Det är fortfarande av intresse att ni rapporterar in bilinnehav till styrelsen!

  Göran Sahlén
  Sekreterare, Svenska Saabklubben

  #166147

  soulmannen
  Deltagare

  Finns det även nån mailadress som man kan skicka sitt bilinehav till?

  #166148

  cabmange
  Deltagare
  soulmannen wrote:
  Finns det även nån mailadress som man kan skicka sitt bilinehav till?

  Exakt för inte får bilarn plats på inbetalningskortet.

  //MH

  #166149

  soulmannen
  Deltagare

  haha Mange jag tror ibland då samlar livspoäng på dina små kommentarer ibland 🙂 🙂 😉

  #166151

  Per-Erik
  Deltagare

  Vore inte det vettigaste en ”löpande” matrikel på hemsidan, med ett formulär där man som medlem kan fylla i sitt bilinnehav? En pappers dito blir ju snabbt föråldrad, iallafall i många fall, då man kanske säljer/köper en eller flera bilar per år?!

  #166152

  greven
  Deltagare

  Då förstår jag läget. Problemet borde ju gå ganska lätt att lösa,om det bara vore möjligt att inrapportera sitt bilinnehav via hemsidan, som någon också föreslog. När jag strax före jul betalade min årsavgift, så gjorde jag det via internet. Så gör väl de flesta nuförtiden när räkningar ska betalas och då blir det ju inte mycket till inrapportering, eftersom inbetalningsavin ej används.
  Slutsatsen är väl rimligen att med en möjlighet att inrapportera sitt bilinnehav via hemsidan, så kommer det sannolikt alltid finnas ett aktuellt underlag för en medlemsmatrikel. Ingen dum idé, eller ?

  #166153

  matsl
  Deltagare

  Håller med dig Per-Erik, detta borde vara en databas som ligger on-line under medlemssidorna – det moderna sättet att hantera detta på vilket förenklar all administration samt avlastar styrelsen i arbetet.

  Förutom att kunna göra sökningar on-line skulle man kunna hämta hem en dagsaktuell matrikel som PDF eller beställa den i bokform via klubben för de som önskar detta.

  -m

  #166155

  phermansson
  Deltagare

  Medlemsmatrikeln finns i sökbar form på medlemssidorna. Det finns även ett formulär för att skicka in bilinnehav, dock verkar det inte fungera just nu (ska ordna det).

  Vi har arbetat med att modernisera funktionen, men pga bland annat funktionärsbyte är det inte klart än. Som det har fungerat tidigare (och fungerar nu också tror jag) ligger matrikeldatan i ett särskilt program hos David Nordlund. Det går att exportera data i Excelformat, och jag kan använda dessa data för att uppdatera de matrikeldata som finns på hemsidan (vilka ligger i en MySQL-databas). Det krävs alltså ett par manuella moment för att matrikeln på hemsidan ska vara uppdaterad, något vi ska arbeta bort på sikt.
  I samband med matrikeldiskussionerna i styrelsen har vi även pratat om den metod som nämns ovan, att den som så önskar ska kunna beställa en tryckt matrikel men att den inte skickas ut automatiskt. Detta då det är dyrt och inte särskilt miljövänligt att skicka ut den relativt tjocka luntan till alla oavsett om de vill ha den i pappersform eller inte.

  #166182

  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Inte så lätt att uppdatera matrikeln när man får:

  Matrikeluppdatering
  warning: Parameter 2 to webform_client_form() expected to be a reference, value given in /var/www/drupal619/includes/form.inc on line 376.

  Dessutom så är det lite knas med svenska tecknen (Å Ä Ö) i namn.

  Lycka till och Gott Nytt År!

  /B

  #166187

  phermansson
  Deltagare

  Som sagt så fungerar den inte för tillfället. Ska se till att fixa den snarast, flyttning och julfirande tar tid & kraft just nu…

  #166225

  anders dahl
  Deltagare

  Det har varit problem med denna uppdatering i flera år, därför har jag mfl gett upp detta.
  Dessutom är det väl viktigare att få ut adresser och telefonnummer med jämna mellanrum.
  Det har ju alltid varit ett antal medlemmar som inte uppger vad de har för bilar.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng