Mera bromsok

Forum Övrigt Allmänt Mera bromsok

 • Detta ämne har 1 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2004-07-08 20:57 av .
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12000
  noclaf
  Deltagare

  Jag har en fråga ang.min 900 -90
  När jag åker på dåliga vägar(Potthål o likn.) hörs ett slamrande ljud. Trodde först det var spindelled el.styrled men hittade inget glapp. Sen märkte jag att det blev tyst i guppen om jag höll foten på bromsen lite grann. Så det måste väl vara oken som glappar på något vis (bultarna kollade)
  Är det något man kan åtgärda utan att byta bromsoken?

  #83680
  krister
  Deltagare

  Hej!
  Vågar nästan sätta en peng på att det är glidkolvarna i oken som behöver nytt fett. Gör så här: Lossa själva bromssadeln från glidkolvarna (du får hålla emot med en blocknyckel så att inte hela glidkolven följer med runt), har för mej att det är nyckelstorlek antingen 13 eller 14 mm. Peta sedan försiktigt loss den lilla gummibälgen, och dra ut hela kolven. Tryck sedan i något fett som är kletigt o bra (t.ex. hjullagerfett) i hålen som kolvarna ska sitta i. Det ska vara så pass mycket fett så att kolvarna liksom vill åka ut igen när du trycker i dom. Skruva sedan ihop hela klabbet, och provkör därefter. Vågar nästan lova att slamret nu är borta. Lycka till!

  /Krister

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng