Missljud o ojämn fläkt

Forum / Modellspecifika forum / 9000 / Missljud o ojämn fläkt

Forum / Modellspecifika forum / 9000 / Missljud o ojämn fläkt

  • Författare
    Inlägg
    • mars 3, 2010 at 08:19 #21753

      Missljud 1 består i ett metalliskt ljus mellan 14-1700 varv ca vid gaspådrag letat med hittar inget löst. Som jag uppfattar det kommer det från vänstersidan av motorrummet.

      Missljud 2 uppkommer ENDAST när motorn är varm och man stängt av den o startar den ( typ åker nånstans in och uträttar något ärende och sen startar) Låter som ett knackande från toppen (ventil??) Tycker det är lite underligt att det bara uppkommer då, så är lite fundersam över vad det kan vara.

      Fläkten inne i bilen (ac givetvis) strax bakom hastighetsintrumentet är det som ett skorrande ljud vid start och ibland stannar all fläkt. Reläfel?? Stänger jag ner AC enheten o slår till den på auto igen eller tar upp den i HI så fläktar det, kan det vara nån tempgivare som spökar och hur felsöker jag ??

        mars 3, 2010 at 10:17 #154069

        Jag tänker mig att missljud 1 kan uppstå om någon värmeskyddsplåt sitter lite löst eller ligger emot lite någonstans. Kanske ett slitet motorfäste kan göra att en sådan plåt ligger emot någonstans där den inte borde. Nu vet jag inte i detalj hur det ser ut på 9000 så jag kanske är ute och cyklar.

      • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.