mögelsanering

Forum Övrigt Off Topic mögelsanering

Detta ämne innehåller 2 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-05-23 17:29.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16077

  noise
  Deltagare

  Finns det någon som har tips på hur man bäst sanerar en gammal bil från mögel i säten klädsel m.m?

  #106818

  Martin Sigge
  Deltagare

  Jag tror att man under alla omständigheter ska börja med att få bort så mycket som möjligt i torrt tillstånd med hjälp av dammsugare och borste. Arbeta utomhus och tänk på att byta dammsugarpåsen efter avslutat arbete så att du inte blåser ut en massa mögelsporer i huset. Kanske kan det hjälpa att blåsa med trycklyft också.

  Om man kan komma vidare med någon form av tvätt vet jag inte, men för att få bort lukten kan man använda ozon. Det finns ozongeneratorer att hyra (har jag hört).

  Hoppas detta kan vara till någon hjälp/Martin

  #106839

  alfamats
  Deltagare

  Efter man har dammsugit och borstat så brukar jag gå på med klädseltvätt och våtdammsuga upp resten.Mögelsvamparna ligger oftast bara uppepå klädseln.Och skapar oftast inget problem på klädseln senare.Jag har använt Armorall Car clean,som blandas ut lite då det är ett alkaliskt medel.Finns även andra klädseltvättar som proffsen använder tex brisk som jag hört gott om.Skumtvättmedlen som finns ute i biltillbehörshandeln ger jag inte mycket för.Men är enkla att få tag i iofs.Tryckluft skulle jag undvika då man kan få ner möglet i klädseln. Mvh Mats

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng