Motor V4:a sökes

Forum Sälj/Köp Delar, köpes och efterlyses Motor V4:a sökes

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2019-04-29 17:56 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #458622

  Min V4:a – 78 har en rätt sliten motor vars kompression varierar rejält. Alternativen är att renovera motorn eller få tag i en bra, helst renoverad, beg motor. Så jag börjar med att söka efter en bra beg motor här på forumet och då menar jag en motor som är BRA!
  Det andra alternativet är ju om någon har lust att renovera den jag har…Har kontakt med en som kan hjälpa mig i höst/vinter, men jag gör det gärna tidigare.

  Jag, och bilen, finns i västra Värmland.

  /Ann

  Saab 96 GL- 78, orkidévit
  Yamaha FZ6 S2 - 08, midnight black

  #458626
  tilda
  Deltagare

  Det är inte så svårt att renovera motorn. Troligtvis behöver du byta kolvringar och slipa ventilerna. En bra verkstadshandbok så löser du detta. Jag hade samma problem men bytte även en kolv. kompet blev jättebra. Slipade ventilerna samtidigt. Du måste ha bra verktyg till hands. Jag ska ev. renovera ytterligare en motor men först kommande vinter. Jag bor strax utanför Strömstad.

  #458649

  Vet att det inte är så svårt att renovera motorn, men för mig är det en uppgift som jag inte rår på. Jag vill lära lära mig, så om någon kan vara typ handledare och att vi tillsammans renoverar den så vore det inte dumt!

  Saab 96 GL- 78, orkidévit
  Yamaha FZ6 S2 - 08, midnight black

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng