Någon som provat biltemas migsvets?

Forum / Övrigt / Off Topic / Någon som provat biltemas migsvets?

Forum / Övrigt / Off Topic / Någon som provat biltemas migsvets?

  • Författare
    Inlägg
    • december 16, 2006 at 18:18 #15258

      Som topic lyder någon här som har provat biltemas migsvets då menar jag den större 180A.De är ju relativt billiga men hur fungerar de i praktiken?Eller är det någon som har tips på någon annan bra migsvets till bra pris!

        december 25, 2006 at 20:57 #101162

        Kolla verktygsboden och drift & underhållsteknik (DUAB) de har billiga svetsar.Biltema har så varierand kvalite på sakerna så det är ett osäkert köp.Ngn som vet om det är en Telwinkopia dom har på biltema? / Mats

          december 25, 2006 at 22:51 #101165

          Jag tror inte det är dåliga grejer nästan något som säljs av de större firmorna idag faktiskt, förmodligen samma tillverkare på mycket. Har en kompis som kört nära på varje dag i säkert snart 10 år med sin 220V “Race” (Mekonomens eller Micros märke tror jag) och han är fortfarande nöjd. Dock servar han ju sina saker och är noga med dem. (Ska tillägga att han nästan bor i garaget).

          Om Biltemas svetsar vore så dåliga skulle väl det ha hörts mer tycker jag? Iaf så har de funnits i sortimentet länge och delarna är billiga. “Dyra” verktyg har jag aldrig upplevt nåt problem med från denna firma.

          Men ändå, det finns en tredje väg som jag gärna förespråkar: köp en begagnad proffsmaskin, typ ESAB eller av annat känt märke, som det garanterat finns reservdelar till. Dessa tappar sällan mer i värde oavsett hur gamla de är (Se bara upp för gamla svetsar med avancerad elektronik – Keep it simple!).
          Dessutom har “riktigt seriösa” svetsfirmor serviceavtal på sina grejer, så en gammal ESAB kan faktiskt vara väl underhållen trots sin ålder och sitt yttre. OCH KÖP EN 3-FAS! Det är mitt tips.

          /Minst 25år gammal Esab Miggy 125 3-fas, servad och utan bekymmer.

            december 26, 2006 at 19:27 #101219

            Håller med om att köpa en beg riktig maskin.Men det där med trefas håller jag absolut inte med på. Jag kör Kempi Migger, en-fas på 150amp och den går som en dröm. Mvh Mats

              december 26, 2006 at 20:23 #101220

              Jag har en gammal NOVA pinnsvets som är tvåfas ansluten, den går ej att köra över 130A för då börjar hela pinnen att glöda och slaknar även fast jag kör med 3,25 pinne :confused:

              Nu var det förståss MIG det gällde….
              Har du 16A säkring till enfasaren??

              Jag har en Esab Miggy 125 och en Telwin 180. Båda trefas.
              Miggyn blir lätt överhettad och stannar för den saknar fläkt men trådmatningen går finfint.
              Telwin:en tål mer för den är kraftigare och fläktkyld men trådmatningen vill svaja lite. Den blev dock lite bättre med nytt slangpaket och nya matarhjul men miggyn har ändå bättre trådmatning.
              En viktig sak är att få så långt slangpaket som möjligt, det är grymt irriterande när man inte når fram och inte heller får plats att dra svetsen närmare.

                december 26, 2006 at 21:31 #101225

                Vitsen med trefas är ju bl a att man får en bättre likriktning med det systemet än med enfas => jämnare ström => jämnare svets. Den tänder fantastiskt mycket bättre än de enfasmaskiner jag testat tycker jag, plus att den orkar mer. Enda bristen skulle väl vara värmen då, fast hur ofta lägger man sådana kontinuerliga fogar?

                  december 26, 2006 at 22:30 #101228

                  Det där med att det tänder bättre och går jämnare får nog gälla de äldre svetsarna isåfall.Jag har att jämföra med på jobbet .Där har vi 2 st Esab LKB 265:or,men ska jag vara ärlig så svetsar kempin bättre än dessa i tunnplåt och upp till 5mm.Om man köper en ny lite dyrare enfas så är det ingen fara alls .Man får vad man betalar för gäller i högsta grad här.
                  Men nu var det en biltema apparat vi pratade om så det är nog rätt att hålla sig till 3-fas där. / Mats

                    december 30, 2006 at 17:47 #101334

                    Jag vill helst ha enfas för att det går att använda överallt där det finns ström,sen har det ju hänt en del med svetsar de senaste 20åren.I början på 80-talet hade jag en enfas mig och den svetsade inget bra,men har provat moderna och de är ju helt ok.Att hitta begagnad på blocket eller liknande verkar näst intill omöjligt.

                  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.