Något att berätta om på julen

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Något att berätta om på julen

 • Detta ämne har 17 svar, 9 deltagare, och uppdaterades senast 2002-12-25 21:11 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9082

  Hej på er alla saabvänner.

  Satt och pratade med en kollega på julbordet för ett tag sedan. Hon hörde om min gamla veteransaab och berättade då en liten historia från sin ungdom. Känner mig tvungen att genast berätta den vidare.

  Det hela utspelades i Afrika i slutet på 60 talet. Hon befann sig där med sin man och skulle på en liten expedition. Till detta behövde dom en saab 95:a. Dom gick till en återförsäljare i Liberia och beställde en fabriksny 95:a av årsmodell 1969 från Trollhättan med hasplåt och allt. Åkte sedan till Sverige och hämtade den nya bilen. För att vara säkra på att bilen skulle hålla körde dom från Trollhättan till Sundsvall och sedan ner till Uppsala där dom bodde. Bilen lastades med extradunkar för bensin och vatten. En hel del kläder och andra saker fick också plats. Färden gick sedan ner genom Europa och i Barcelona tog man båten över till Algeriet. Sedan körde dom ett par dagar genom öknen för att komma till Liberia.

  När dom körde genom Sahara, en tur på ca 4 dagar var det full värme i bilen för att hindra motorn från att koka. 40 till 50 grader i bilen var inget ovanligt. Många gånger var man på väg att köra vilse och man fick lite helt på lastbilsspår i sanden och sin kompass som man låtit montera i bilen. Skidglasögon var ett populärt hjälpmedel för att hålla sanden bort från ögonen.

  När bilen såldes ett par år senare i Sverige kunde man fortfarande hitta spår efter den röda sanden……..

  Snacka om äventyr. Någon som är sugen på att göra om det?

  /Anders

  #67138
  anonymous
  Deltagare

  Visst vill jag det men man kanske kan köra med en 99:a ? Någon som ställer upp ??? Ulf

  #67139
  jureit
  Deltagare

  Nja, hellre byter jag vattenpump på en 95:a än en 99:a i öknen.

  #67140
  petter
  Deltagare

  Hej!

  Har faktiskt lekt länge med tanken att när jag vinner mycket på tipset dra jorden runt med en 95. Fast troligen skulle det väl bli en 95 och en 96, så att man kan åka fyra personer. Eller två 95:or, jag har inte bestämt mig än!

  Folk har ju kört med både 245 och 440, så att grejerna ska hålla är jag övertygad om. Man får väl modifiera kylningen en aning med elfläkt och sånt, och köra på grovmönstrade och dubbfria däck.

  Ska bara vinna en kvarts miljon så drar jag, lita på att det kommer reseskildringar i Bakrutan!

  Mvh Petter

  #67141

  Hade lite oseriösa planer på en ”Jorden runt på 80 Saabar”-resa. Man skulle placera ut Saabar på strategiska ställen i världen om något skulle hända…

  #67142
  anonymous
  Deltagare

  Anlednigen till att jag skrev 99:a var att min 95:a är för fin att göra en sådan resa med. Men här finns ju uppenbarligen folk i klubben som har ett intresse. Varför inte slå våra kloka huvuden ihop och göra någonting utav det ? Ulf

  #67143

  Kanske ett helt safari fullt med gamla saabar!!!

  #67144

  Kanske man skulle pensionera sig nu när man fyller 60 och erbjuda sina tjänster som co-driver i ett sand-safari. Har ett förflutet som kartläsare på 50 – 60 -talet. Förutsätter dock att någon annan ”ställer upp med resten”! Jag hade en mattelärare när jag gick i realskolan som hade som måtto: ”Sila sand mellan tårna grabbar”; kanske var det detta han syftade på? Hur som helst: Ha en bra kommande helg allesammans (och särskilt Du Ulf i Din brandstation i Gryttinge). Och glöm aldrig att drömma SAAB-drömmar!
  Har ni f.ö. sett VWs satsning på ”öken-åkat”; dvs deras specialbyggda bil för detta uppdrag! Skulle vi inte kunna få R. Mellde att bygga något för SAAB att tampas med dem………

  #67145
  anonymous
  Deltagare

  Citat::


  Ursprungligen postat av tex:
  [qb]Kanske ett helt safari fullt med gamla saabar!!! [/qb]


  Eller ett helt Saab safir(i) kanske? – öhh förlåt den var dålig. :confused:

  #67146
  anonymous
  Deltagare

  Är det läge för att organisera oss ? Om ni är intresserade av att göra en sådan här ”tokgrej” så vill jag ha ert namn adress, e-mailadress och telefonnummer och så får vi ha något slags möte någongång så vi vet vad vi vill och alla kan dra åt samma håll även om inte alla tycker likadant. Lösningen får säkert bli en kopmromiss.
  Jag lovar ingen datum för när jag kontaktar er och oavsett om något händer så ska det inte bli något hastverk. Jag anser vi har all tid i världen.

  Är ni intresserade så maila, sonettscape@telia.com eller ring 0413 722 24

  God Jul på er ! Ulf

  #67147
  petter
  Deltagare

  Hej!

  Ulf, skriv upp mig på listan!!

  Hade väl det på känn att nån skulle hinna före om man nämnde idén…

  Mvh Petter

  #67148
  perra103
  Deltagare

  skriv gärna upp mej

  #67149
  anonymous
  Deltagare

  Schysst, där finns åtminstone två lejonhjärtan i Sveriges avlånga land. Fick intryck av att det mest var snack.
  Sten-Arvid ??? Ställer du upp ? Du får gärna bli co-driver i min bil ! Ulf

  #67150

  Ska fundera på saken och återkomma till Dig Ulf.
  GODA HJUL på Er alla!

  #67151
  anonymous
  Deltagare

  KOM IGEN Sten-Arvid !!!!! Det är bara en intresseanmälan. Inget bindande !!! — hjul Ulf

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng