nån som har ett bra program/ritning på avstämt avg

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT nån som har ett bra program/ritning på avstämt avg

Detta ämne innehåller 9 svar, har 5 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-06-22 16:50.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16231

  piin
  Deltagare

  hej, sitter och funderar på ifall man skulle ta och snickra ihop en avstämd ljuddämpare till 64an, men hittar inga bra program att räkna med på internet. någon som har en ritning eller länk till nått program ni har använt er av?

  ps: vill till största delen bara ha ljuddämparen för det goa ljudets skull, därför låter det inte så upphetsande i mina öron att betala för XP manualen bara för det (snarare ekonomin som 17 åring tillåter inte det 😉 ). effektökningen är inget måste.

  Mvh/ Jocke.

  #108154

  enor
  Deltagare

  Om det i första hand är ljud du är ute efter, gör som jag gjorde på en 65:a jag hade en gång:

  Svetsa på en 2″ muff på befintlig främre ljuddämpare istället för den nuvarande

  Bygg ett bakre system med hjälp av Simons universal 2″-rör och en liten Simons slutljuddämpare. Låter kanongött och kostar nästan ingenting!

  #108159

  piin
  Deltagare

  som det är nu låter den mest som en symaskin, blev nästan lite besviken då den gick igång. lät inte alls som då vi körde hem farsans blåa. (iofs så hade den ingen bakre ljuddämpare utan ett hemmasnickrat avgassystem alà sidepipe 😉 men ändå. ) jag har även eldat ur den bakre ljuddämparen som sitter där men ingen skillnad, den lät ju ganska bra utan den bakre men då är ju röret för kort och alla avgaser går rakt upp i bakskärmen vilket ju varken är snyggt eller praktiskt. alla filmer och ljudklipp man hört på tvåtaktare, har dom alla trimpipa eller?

  klubbens sportsystem ger ju en liten effektökning, men ljudet = som standard?

  ett riktigt tonårsproblem det här med ljudet jag vet men det är ju halva bilens intryck! 😉 😀

  #108161

  ake svantesson
  Deltagare

  här är en trevlig sida,,
  mvh Åke

  http://www.bimotion.se/index1.htm

  #108165

  Martin Sigge
  Deltagare

  Här finns en animation som inte är så tokig.

  http://www.kreidler-verein.de/e_e_tuning15.gif

  mvh
  Martin

  #108176

  enor
  Deltagare

  Klubbens tvåtumssystem har ett mycket fint ljud!

  En avstämd främre dämpare (”trimpipa”) gör inte särskilt mycket åt ljudet egentligen; möjligen blir det lite vassare och ”skramligare”. Men om du bara är ute efter ett skönt grundljud så är det ett 2″-system du ska satsa på, hembyggt eller färdigköpt.

  Jag skulle nog säga att mycket få bilar har trimpipa, men väldigt många har ett tvåtumssystem.

  #108181

  piin
  Deltagare

  så är det nån idé att satsa på sportsystemet istället för 2″? ett komplett 2″ system kostar ju faktiskt lika mycket som en sport ljuddämpar sats och då är det 2 rör att dra.

  hur mycket extra effekt får man av ett sportsystem (mellan tummen och pekfingret)?

  kanske borde satsa på fattigversonen med en muff istället, fast skippa slutdämpen. eller blir det för lite motstånd då?

  visst är standard systemet = 1,5″? vart får man tag på en sån muff? mekonomen / biltema? sökte på internet på div ”styling-butiker” men hittade bara stegmuffar och dom började alla på 2″ dom minsta.

  /jocke.

  #108197

  enor
  Deltagare

  Det är ingen väsentlig skillnad mellan ett original sportsystem och ett tvåtum flödesmässigt sett – om du räknar lite på det inser du att det är nästan exakt samma rörarea på ett tvåtumsrör och två enkla standardrör. Däremot låter ett tvåtumssystem lite mulligare och basigare.

  Att köra utan slutdämpare däremot blir inte bra!! Låter för mycket, och går sämre. Bättre då att sätta på en liten universaldämpare där bak om du kör fattigmansvarianten!! Beträffande muffen, så tog jag helt enkelt en bit tvåtums rör och svetsade fast i främre dämparen istället för original rörstump.

  Men den variant som jag ABSOLUT rekommenderar, speciellt på en i övrigt otrimmad motor, är att köpa ett av klubbens (=Simons) 2″-system. Jag garanterar att du blir nöjd med ljudet! Effekt, tja du får kanske nån häst mer men vänta dig inga mirakel. Poängen är dock att man får det fina ljudet, plus att det blir snyggt!

  #108212

  piin
  Deltagare

  okej, tack för tipsen, får fundera lite.
  :worshippy:

  #108233

  roger akerblad
  Deltagare

  Jag har ett standar system som låter kanon vad som är gjort vet jag ej med säkerhet men någo modifiering är gjord bakre dämpare har varit uppskuren pluss grövre slutrör ditsvetsat jissningsvis kan det sitta en kona i främre.från saab sport o rally.
  Som det fins ritningar på.Fins även på bakre som någon i klubben borde ha.

  Mvh.Roger

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng