Nya dörrar, gamla låskolvar som inte passar

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Nya dörrar, gamla låskolvar som inte passar

 • Detta ämne har 0 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2011-07-11 10:43 av .
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3960
  ken
  Deltagare

  Tjo. Jag har bytt ut mina två rostiga dörrar mot två med bättre stuns i sig. Jag vill såklart behålla samma nyckel och flyttar över låskolvarna. Kruxet är att mina låskolvar från 1970 missar själva dörröppningsmekanismen i nya dörrarna från 1973. Låskolvarna ser helt enkelt annorlunda ut.

  En enkel lösning är då att plocka även resten av dörröppningsmekanismen (jag vet inget bra ord på det) från gamla dörrarna. Men jag bara en som är hel så jag faller på upploppet med den lösningen.

  En lite jobbigare lösning vore att ändra en låskolv -73 så att nyckeln -70 passar. Men nycklarna ser helt annorlunda ut så jag tvekar på om det alls går. Någon som vet?

  Vet någon på bra råd för hur man kan få en gammal låskolv att passa en nyare dörrmekanism? Eller måste jag ha olika nycklar till olika lås tills jag köpt en fungerande dörrmekanism av äldre modell?

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng