Nyfiken undran

Forum Modellspecifika forum 90/99 Nyfiken undran

 • Detta ämne har 7 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2017-11-22 19:38 av .
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #431478
  Peter Johansson
  Deltagare

  Kompisen har nyligen köpt en taxi gul (Y10B) 99 cc. Har någon nån aning om dessa är ovanliga nu för tiden, menar att om det kan vara värt att renovera en sådan. Bilen är dock ganska rostig och sliten.

  #431506
  Lsoderlund
  Deltagare

  En Saab är väl alltid värd att bevara. Vanliga 99CC börjar bli ganska ovanliga/svåra att finna. Om bilen inte bedöms som omöjlig, så skulle jag absolut överväga att renovera.

  Saab 99 GL ´83 "Tant Brun"
  Saab 900 Turbo cabriolet ´87 "TureTurbo"
  Saab 96 TT ´65 "Pruttingvar"
  Saab 9-3 Vector SC ´09

  Skämsbil:
  Audi A6 Avant

  Kassör Svenska Saabklubben samt medlem i Bakrutans redaktion

  #431511
  Arne
  Deltagare

  Hej,vi har själva en 99cc -75,har varit avställd sedan 02,mycket rost.men går att fixa,jag ville skrota den -98,men fick inta för min son och på den vägen är det. Ekonomiskt är det ingen vinst,men gillar man SAAB så gör man (vårdens bästa bilar)Vi står i kö hos Veteranbilspecialisten i Eslöv.Lycka till! M.v.h. Arne och Mattias

  #431675
  Peter Johansson
  Deltagare

  En saab är alltid värd att bevara så klart, jag mera i tanke av att man har ju inte sett så många gula saabar. Om det var ovanligt ur den synpunkten.

  #432942
  Peter Johansson
  Deltagare

  ..så jag forskade då lite..

  Svaret hos fröken på transportstyrelsen blev:

  Jag hittar 40 st fordon (+ X st som är ägda av reklamspärrade personer) registrerade som SAAB 99 GL-3CK LHD-TA, samtliga med årsmodell 1976.
  De fördelar sig på registrerad färg enligt följande:
  Färg Antal
  BRUN 2
  GRÖN 1
  GUL 1
  LJUSGRÖN 7
  LJUSGUL 7
  LJUSRÖD 6
  MÖRKBLÅ 5
  MÖRKBRUN 4
  MÖRKRÖD 1
  RÖD 1
  VIT 5

  Det kan finnas fler, men de är i så fall registrerade på något annat sätt. Att det ser så olika ut i registret beror på att registreringarna sker manuellt och det skapar stort utrymme för registrerarens egna tolkning av den ursprungliga fordonshandlingen. Hur det ser ut i registret beror alltså på hur den som registrerar knappar in informationen i Vägtrafikregistret – med stavfel och allt. Eller med andra ord – två identiska fordon kan se lika, snarlika eller helt olika ut i Vägtrafikregistret efter registrering och det är därför svårt för oss att säga exakt hur många som finns av en viss modell.

  …så kanske inte så många alltså 🙂

  #438178
  Peter Johansson
  Deltagare

  Nyfikna undran fortsätter. Till den grad att jag köpte bilen av han 🙂

  En annan undran är då nu, då jag tänkt helrenovera bilen. Var får ni tag i nya etiketter/klistermärken som sitter i motorrum mestadels?

  #438249
  axel
  Deltagare

  Kika på saabstickers.com, mest till 96 or, men vissa funkar till 99a. Det kanske t o m går att få fram andra etiketter på förfrågan.

  #438301
  Peter Johansson
  Deltagare

  Har kikat där ja, och kan ju ställa frågan till han. Så det är ju ett alternativ. Eller så får man printa fram egna (host host..låter inte som ett stort jobb 🙂 ..)

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng