Nyfiken undran

Forum Modellspecifika forum 90/99 Nyfiken undran

Detta ämne innehåller 7 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2017-11-22 19:38.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #431478

  Peter Johansson
  Deltagare

  Kompisen har nyligen köpt en taxi gul (Y10B) 99 cc. Har någon nån aning om dessa är ovanliga nu för tiden, menar att om det kan vara värt att renovera en sådan. Bilen är dock ganska rostig och sliten.

  #431506

  lsoderlund
  Deltagare

  En Saab är väl alltid värd att bevara. Vanliga 99CC börjar bli ganska ovanliga/svåra att finna. Om bilen inte bedöms som omöjlig, så skulle jag absolut överväga att renovera.

  http://saab99tt.blogspot.se/

  Saab 99, Saab 900 och förhoppningsvis snart en TT

  #431511

  Arne
  Deltagare

  Hej,vi har själva en 99cc -75,har varit avställd sedan 02,mycket rost.men går att fixa,jag ville skrota den -98,men fick inta för min son och på den vägen är det. Ekonomiskt är det ingen vinst,men gillar man SAAB så gör man (vårdens bästa bilar)Vi står i kö hos Veteranbilspecialisten i Eslöv.Lycka till! M.v.h. Arne och Mattias

  #431675

  Peter Johansson
  Deltagare

  En saab är alltid värd att bevara så klart, jag mera i tanke av att man har ju inte sett så många gula saabar. Om det var ovanligt ur den synpunkten.

  #432942

  Peter Johansson
  Deltagare

  ..så jag forskade då lite..

  Svaret hos fröken på transportstyrelsen blev:

  Jag hittar 40 st fordon (+ X st som är ägda av reklamspärrade personer) registrerade som SAAB 99 GL-3CK LHD-TA, samtliga med årsmodell 1976.
  De fördelar sig på registrerad färg enligt följande:
  Färg Antal
  BRUN 2
  GRÖN 1
  GUL 1
  LJUSGRÖN 7
  LJUSGUL 7
  LJUSRÖD 6
  MÖRKBLÅ 5
  MÖRKBRUN 4
  MÖRKRÖD 1
  RÖD 1
  VIT 5

  Det kan finnas fler, men de är i så fall registrerade på något annat sätt. Att det ser så olika ut i registret beror på att registreringarna sker manuellt och det skapar stort utrymme för registrerarens egna tolkning av den ursprungliga fordonshandlingen. Hur det ser ut i registret beror alltså på hur den som registrerar knappar in informationen i Vägtrafikregistret – med stavfel och allt. Eller med andra ord – två identiska fordon kan se lika, snarlika eller helt olika ut i Vägtrafikregistret efter registrering och det är därför svårt för oss att säga exakt hur många som finns av en viss modell.

  …så kanske inte så många alltså 🙂

  #438178

  Peter Johansson
  Deltagare

  Nyfikna undran fortsätter. Till den grad att jag köpte bilen av han 🙂

  En annan undran är då nu, då jag tänkt helrenovera bilen. Var får ni tag i nya etiketter/klistermärken som sitter i motorrum mestadels?

  #438249

  axel
  Deltagare

  Kika på saabstickers.com, mest till 96 or, men vissa funkar till 99a. Det kanske t o m går att få fram andra etiketter på förfrågan.

  #438301

  Peter Johansson
  Deltagare

  Har kikat där ja, och kan ju ställa frågan till han. Så det är ju ett alternativ. Eller så får man printa fram egna (host host..låter inte som ett stort jobb 🙂 ..)

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.