Nytillverkade V4 stakar

Forum Övrigt SSR Nytillverkade V4 stakar

Detta ämne innehåller 0 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av 2010-11-23 09:13.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #23136

  xpniklas
  Deltagare

  hej

  Jag tänkte jag skulle informera att XP nu kör igång tillverkningen av våra special stakar till V4 då det har varit uppe till diskussion på forumet flera gånger.
  Jag skriver ej detta som ”reklam” utan då tillverkaren måste ha beställningar på minst 30 st stakar så ger jan nu SSK’s medlemmar chansen att hänga på denna beställning.
  Se info-mail till XP-användarna nedan;

  Hej XP-användare

  Idag är sista chansen på att beställa våra förlängda XP-vevstakar med bussning i lilländan för att passa 1700 veven samt våra Mahle kolvar då produktionen av dessa stakar äntligen är igång.

  Minsta beställning från tillverkaren är 30 st och det kan ta ett tag innan vi får in så många beställningar igen att vi kommer upp till det antalet igen.

  Dessa XP-vevstakar är anpassade för 94mm kolven som har en kolvbultshöjd på 35 mm för att man supersmidigt skall kunna bygga sig en 1854cc motor.

  Vevstakarnas längd gör att kolvarna precis vänder vid TDC så att man erhåller 1mm klämspalt med en 1mm packing och på så vis får hög kompression på strax över 10.5:1

  Du slipper då lägga tid på och kostnaderna med;
  Rakhetskontrollera samt vikta dina orginalstakar, kulpena dem och spricktesta dem, slipper bearbeta ut dem i lilländan och montera bussningar och du slipper köpa nya ARP-vevstaksbult.
  Du slipper däcka blocket, du slipper plana topparna och slipper således även fräsa av insuget och justera vipparms geometri/stötsångslängd.

  Man sparar således väldigt mycket kostnad, tid och arbete på denna lösning samtidigt som du får lättare och starlare stakar som ej riskerar att gå av om du varvar över 7000 rpm.

  XP-vevstakarna kommer då de är lite längre samt då de är bussade att minska friktionen i motorn och ge någon extra hästkraft.
  Kolvarnas acceleration minskas även något samt naturligtvis kolvarnas sidokrafter och således minskas slitage på kolvar och lopp samt sidobelatningen på blocket.

  De förlängda XP-vevstakarna kommer även att passa utmärkt för de smidda 90.5 samt 92 mm Mahle kolvarna om man hellre vill bygga en 1718cc eller en 1776cc motor med något lägre komp.

  Dessa stakar är av förklarliga själ ej godkännda i Appendix K klassade bilar men för gata och busmotorer så är de ett utmärkt val.

  Priset på vevstakarna blir 1200 kr st och således 4800 för ett kit.

  Är du intresserad av förlängda XP-vevstakar till Mahles så svara på detta mail under dagen.

  MVH
  Niklas

  Är någon här på forumet intresserad att beställa ett kit så maila mig på niklas@classicsaabracing.com

  MVH
  XP-Niklas

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.