Og 900 cab MY 86

Forum Övrigt Projekt / Min bil Og 900 cab MY 86

Detta ämne innehåller 13 svar, har 9 deltagare, och uppdaterades senast av 2013-04-28 11:35.

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6748

  lostmygun
  Deltagare

  Har köpt en og 900 cab -86.

  Har alltid velat ha en og900 cab och har sporadiskt letat efter just någon av de första med den trubbiga fronten.

  Hittade den på nätet, efter lite kommunikation med säljaren, ytterligare några bilder via mail så blev det affär. Den ska nu transporteras från Cincinatti till New York och där lastas i container från transport till Sverige.

  Bilderna antyder ingen rost, sliten men hel inredning. Tyvärr har original US-strålkastare bytts till EU-varianten. Dessa är i dåligt skick och det verkar inte vara helt lätt att hitta nya strålkastare. Transmissionen är enligt säljaren också kass, men det är enligt min uppfattning ett mindre problem om kaross och sufflett är okej.

  Planen är att få den körklar till nästa sommar. Förutsatt att den är i det skick som jag tror och hoppas kommer den hållas rullande med patina hellre än tok-renoveras till nyskick.

  Uppdateringar följer allt eftersom.

  Har någon strålkastare (helst US-modell, men de är väl svårfunna…) liggande så är jag intresserad!

  #48102

  Beeos
  Deltagare

  Starta en projekttråd så kan vi följa dig på renoveringen?

  #46124

  reino
  Deltagare

  US-lampor finner man ju bäst i just staterna. Regga dej på ett amerikanskt forum och hör efter där om nån skulle vara villig att leta rätt på en fräsch uppsättning åt dej. Funkade bra för mej iaf. :race Appropå att ha en trubbnoscab så finns ju möjligheten att bygga om en ”vanlig”, men jag förstår att det är mer speciellt om det faktiskt är en äkta trubb. 🙂 Lycka till med bilen. :CH

  #48120

  sture.l
  Deltagare

  Hej

  Själva sargerna har jag sett på marknader, lyktorna är problemet men det finns lösning till det. Original sealbeam är ju inga höjdare med lyktorna från Toyota mr2 skall tydligen passa och då får du h4:a

  Sture

  #48123

  reino
  Deltagare

  http://www.garaget.org/mypage/gallery.php?user=162960&album=40320

  Där är min lilla detaljstudie på dessa lamporna. 🙂 Strålkastarinsatserna passar från Mazda 323f med popuplysen, Nissan King Cab av äldre modell samt en drös andra bilar.
  Ramarna som håller fast dom är samma som på Chevrolet Astro, GMC van m fl. Verkar dessutom som att Biltema nu har passande insatser för 80:-/stycket. :CE

  #46147

  lostmygun
  Deltagare

  Hej och tack för era svar.

  Jag kommer starta en projekttråd vad det lider. Blir sannolikt när den hämtas i hamnen i Göteborg.

  Detta kan bli riktigt roligt och total katastrof. Jag har aldrig köpt någon bil från staterna innan. Har däremot importerat lite bilar från EU, bland annat min trotjänare som jag nu kört varje dag i tio år, men då åker man ju själv och hämtar. Här ska man övertyga en säljare som i detta fallet sålde en väldigt billig bil att springa ut och ta bilder ett antal gånger, skicka bilder på handlingar mm, mm…

  Just för att inte bli blåst så hittade vi lite udda vägar. Hade kontakt med SAAB i Cincinatti som intygade att ”as far as they know” hade säljaren ägt bilen i över tjugo år och han var en trogen kund. På bilderna kunde man via google maps gå omkring på säljarens gata och se att bilen på säljarens adress.

  Jag är ytterst tveksam om jag vågat skicka ”stora pengar” till något som kan liknas vid ett svart hål. Men jag avser i projekttråden även redovisa hur transporten gick till och hur krångligt det eventuellt blir att registrera bilen. Som synes på bilderna nedan är detta inte en bil i ”mint condition”. Transporten och alla kringkostnader betydligt större än bilens pris… Men, kul att testa…

  #48135

  ser ju proper ut om man tänker bort sufflett o punka. Ska du försöka att få med en ny sufflett i bilen när den ändå finns i usa?
  öket som vi köpte för sisådär 6 år sedan såg betydligt sämre ut kass inredning oxå o är det fortfarande 😳 .
  lycka till!

  #46331

  saabmicke
  Deltagare

  Lycka till med inköpet!
  Ser ju ok ut på bilderna och kan tänka mig att Du kan få den i ”mint-condition” med ganska enkla medel så snart den landat i Sverige.
  Följer gärna utvecklingen med intresse.
  Lycka till!
  Mvh
  Micke

  #49463

  lostmygun
  Deltagare

  Kort uppdatering:

  Bilen har nu kommit till Sverige. Vi klarade orkanen Sandy med ett nödrop och jag åkte förbi Nordtrafiks terminal när jag ändå arbetade i Göteborg i torsdags. Skicket är i stort över förväntan, så gott som ingen rost.

  Allting har fungerat kanon. Nordtrafik har ombesörjt allt från upphämtning hos säljaren till bilen är förtullad och klar. Dessutom goa gubbar på terminalen.

  Några bilder: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=550292801651404&set=a.550292684984749.138246.210484342298920&type=1&theater

  #49466

  topponaut
  Deltagare

  Gratulerar till en unik bil!

  Vi är inte så många i Svea Rike som har trubbnoscabbar, kul att vi blir fler. :hug

  Ser fram emot att se den på nästa års cabriochallange! :CH

  #49504

  lostmygun
  Deltagare

  Tack för er feedback.

  Tror varken vi har tid, plats, tålamod eller kapital att få den i mint condition. Prioriteringen blir att behålla den i originalskick och vårda den ömt. Ska ladda kameran inför morgondagens upphämtning. Målet är just att kunna åka på träffar, så cabriochallange är ett av målen.

  Som jag skrev tidigare så intygade den lokala SAAB-handlaren att de kände till bilen. Klart understatement. De verkar ha försörjt sig på denna bil. I bilen fanns det över 100 fakturor på jobb som de gjort. Om man ska försöka tyda pappren så verkar ägaren ringt verkstad så fort en lampa varit trasig eller spolarvätskan varit slut. Sen verkar det finnas fel som inte verkstaden fått ordning på. Det verkar ha varit strul med laddningen, batteri efter batteri har bytts, hjullager har också bytts ett antal gånger.

  Såg att en backspegel eventuellt behöver bytas. Är det samma som på 9000?

  Bland alla dokument hittades ”en lapp” med bilen nypris och som antyder att bilen levererades med EU-strålkastare, vi skrotar därmed planerna på att hitta US-varianten tills vidare.

  #49894

  johan staaf
  Deltagare


  Grattis till en snygg bil, den ser bra ut i kaross och lack så efter en tvätt, byte av strålkastare och lite annat roligt pyssel så har du en pärla!

  Funderar lite över din grill, är den kromad eller är den lackerad som de enklare 900:orna hade?

  Bifogar en bild på min silvermetallic -88:a som jämförelse mellan trubbnosarna och de senare.

  Mvh Johan

  #49925

  emul
  Moderator

  Fin! Jag tar mig friheten att flytta bilen till projektdelen så kan du fortsätta uppdatera / berätta där! // Emil

  #55064

  johan staaf
  Deltagare

  Några framsteg med trubbnosen? Läckert med bilderna från hamnen på Facebooklänken, stor förväntan om en kommande pärla finns i de bilderna! Samtidigt är det ju just drömmen om en kommande pärla som är det häftiga med ett sådant här objekt, tycker jag. När den är klar är ju drömmen uppfylld, vill man alltid det?

  Lycka till, hoppas få se den live någon gång, oavsett skick.

  /Johan med silvercabben några inlägg upp.

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng