Olika Toppar Vänster och Höger sida på v4: motor

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Olika Toppar Vänster och Höger sida på v4: motor

 • Detta ämne har 5 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2007-06-14 19:24 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16184
  viktor k
  Deltagare

  Hej
  Igår glad i hågen så skruvade jag av topparna på min Saab 96 v4 -74. Dock blev jag
  så itagen av att rengöra toppar och motorblock från gamla packningsrester så jag lyckades
  blandade ihop topparna utan att littrera vilken som var höger och vänster. Kan man på något sätt se vilken som är vilken som är vilken? Eller skiljer det inget på vänster och höger topplock?

  mvh.
  /viktor

  #107758

  Tror bestämt att det är samma, dock om det finns motorvärmaruttag så vill du ju inte sätta den toppen på högersidan så att hålet pekar fram vid generatorn :O

  #107759

  Jo, nu när jag läser mitt eget inlägg så inser jag ju 😀 Den toppen som en ev. motorvärmarpaffidiff ska sitta i har ju också fästet för stabiliseringsstaget, alltså går det att sätta fel oavsett.

  #107780
  mats a
  Deltagare

  Men är det nu inte så, undrar jag och blir osäker fast jag har V4:an i händerna varje vecka, att dessa fästpunkter för stab-staget också fungerar som generatorfäste när du vänder på toppen?

  Ett sätt om man inte vill oavsiktligt byta plats på topparna kan vara att sätta styrstiften (eller -rör är det faktiskt) olika så att de inte sitter lika i block och topp på de båda sidorna.

  #107902
  viktor k
  Deltagare

  Hej
  Tack för informationen. Nu har jag inget val eftersom jag redan blandat ihop topparna men kan man trycka på några direkta nackdelar med att byta plats på topparna?

  #107908
  lelle f
  Deltagare

  Dom är helt liksidiga så det spelar ingen roll hur du sätter på dom , men har du doppvärmare ( motorvärmare )bör du tänka till lite …

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng