Olika uppfattningar

Forum Övrigt Allmänt Olika uppfattningar

 • Detta ämne har 10 svar, 6 deltagare, och uppdaterades senast 2005-04-26 21:03 av .
Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12542
  perhaninge
  Deltagare

  Aldrig vinterkörd=metrologisk fråga
  Familjeägd=kan vara flera hundra i släkten
  Ingen rost=på dom bärande delarna ja
  I skick som ny=den såg risig ut från fabrik
  Fräscha däck=20 år gamla men bara gått 100 mil
  Motorrenoverad=ny fläktrem och stift även olja om man har tur
  Skattad och besiktad=jag mutade också en kille på Bilprovningen
  Skattad och besiktad del2=kommer att behöva skrotas nästa gång
  Soppasnål=drar mindre än en jänkare

  O.S.V
  Detta inlägg kom sig av diskutionen hur man skall ta kontakt med varandra i samband med eventuell försäljning, personligen så uppskattar jag när försäljaren kan skicka bilder så att man kan skaffa sig en uppfattning av objektet för att sedan eventuellt fortsätta diskutionen för att inte slösa på någons tid eftersom det inte alls kanske är vad man tänkt sig.
  Dessutom så finns det ju folk som snackar sig febriga för ingenting och med tanke på tidigare inlägg om hur många som åkt långt och sett en hög med skrot så tror jag inte att jag är ute och cyklar.
  Skulle vara kul att få höra av andra med vilka ord vissa säljare beskrivet objektet i fråga och hur det igentligen såg ut.

  Per/Haninge

  #86415
  Martin
  Deltagare

  Jag gjorde för länge sedan ett utkast som kanske kan vara till hjälp.
  HÄR ÄR LÄNKEN

  Kan det tillsammans med bilder vara något att utgå ifrån?

  #86416
  perhaninge
  Deltagare

  Absolut, men
  Hur många bilförsäljare eller köpare har tillämpat detta ?
  Och det handlar ju också om hur man uppfattar olika saker, man ljuger ju inte om man säger att däcken inte är slitna om dom är körda 20 mil men 20 år gamla, det kan tolkas som att det då är köparens plikt att fråga hur gamla däcken är men någon annan tolkar det som att det skulle vara säljarens plikt att upplysa om detta trots att det handlar om en ”orginalbil” he he

  Per/Haninge

  #86417
  Martin
  Deltagare

  Knappast någon, men jag menar att då kanske det är dags att börja tillämpa det.
  Jag har fått flera historier berättat för mig där säljare utnyttjat köpares relativa okunskap för att få ut mycket pengar för halvdefekta grejer.
  Ansvarsbördan ligger inte på Anslagstavlan, men det känns olustigt att indirekt bidra till den typen av affärer.

  Absolut, men
  Hur många bilförsäljare eller köpare har tillämpat detta ?…

  #86418
  kaparn
  Deltagare

  Hallå!

  Jag brukar göra tvärtom, jag går ut med att bilen är i sämre skick i annonsen än vad den är i verkligheten. Det är mycket roligare att göra köparen glatt överaskad än tvärtom.
  Bifogar en bild på bilen som jag beskriver som i sunkigt bruksskick för 3500:-. [bild] http://www.saabklubben.com/forumbilder/Grålle.jpg [/bild]

  #86419
  perhaninge
  Deltagare

  Martin: Jag menar inte att detta gäller anslagstavlan, här existerar mig veterligen inga ”hästhandlare” utan detta är erfarenheter som jag personligen och bekanta till mig har varit med om i och under andra annonsforum.
  Här är det nästan tvärtom, kolla bara Kaparns bil t.e.x. ( annonsen över mitt inlägg )
  Vad jag igentligen ville ”komma åt” var hur folk har blivit ”lurade” och kan berätta detta med ett leènde, ja menar en del beskrivningar är ju faktiskt komiska, eller ?
  Mina ”beskrivningar” i första inlägget av hur objektet har beskrivits har jag faktiskt fått som argument

  Per/Haninge

  #86420
  micke l
  Deltagare

  Verkar som de flesta i forumet verkar ha hyffsad uppfattning om skick. Var däremot och kollade på en 9000 för 1 1/2 vecka sedan där köparen sa att klimatanläggningen fungerade och att 3 däck var bra och ett lite sämre. Det fanns ingen remm till ac pumpen coh 3 av däcken skulle inte gått igenom ens om man hällt i gubben på SBP en flaska Wiskey innan besikningen. Var bara att skratta åt saken och åka vidare…..
  Micke

  #86421
  Martin
  Deltagare

  OK!
  När jag läser ditt inlägg igen, ser jag att min ”oro” kanske var lite överdriven.

  Jag får väl dra en självupplevd historia.

  Jag köpte en midnattsblå 96-62/63 i Götene för många år sedan. Den skulle var i fint skick. Under den första telefonkontakten med säljaren frågade jag ut honom noggrant, med specifika frågor om hur det såg ut på dörrarnas nederkanter, skärmarnas nederkanter, bakskärmarns infästningar mot karossen, golvet i skuffen, kromet, med mera, med mera. Ja, ni vet alla de vanliga ställena. Ytrost på några ställen var säljarens svar på frågorna.

  Vi hyrde släp och körde ner de cirka 30 milen mot Götene. Väl på plats hittar vi ett knapp renoverbart vrak. D-t irriterad började jag fråga säljaren om vi talat om samma bil. Jodå, men nu ”när han tittade närmare” var den inte så fin.. Jo jo.

  Med 60 mils körkostnad, släpvagnshyra och slöseri med tid i tankarna gav jag honom ett ”skambud” som han motvilligt accepterade efter en stunds argumentation.
  Bilen fick tjänstgöra som reservdelsbil innan jag högg upp den några år senare.

  Det roliga i historien var att jag hittade en ett tidningsurklipp från Mariestads Tidning (el. liknande) Det handlade om en invigning av en rälsbusslinje på tidiga 70-talet. Jag vidarebefordrade urklippet till tidningen som publicerade urklippet och historien om hur urklippet hittades. Jag fick faktiskt också kontakt med en tidigare ägare till bilen.

  Vad jag igentligen ville ”komma åt” var hur folk har blivit ”lurade” och kan berätta detta med ett leènde, ja menar en del beskrivningar är ju faktiskt komiska, eller ?
  Mina ”beskrivningar” i första inlägget av hur objektet har beskrivits har jag faktiskt fått som argument

  Per/Haninge

  #86422

  Har också åkt med släp långa vägar. Tog hem en 93 ´56 obesedd från Kiruna. Obesedd (gör inte så)! OK; vi träffades på halva vägen mitt i Sverige. Resterna av det kexpaketet står på skroten här i Perstorp nu. (Bra tak och rutor från en 93 `56 om någon är intresserad).

  Som tur är hittade jag sedan en härlig ´58 i gott skick hos en av våra Saab-bröder. Det är den som kan ses på min hemsida nu!

  #86423
  mats a
  Deltagare

  3500kr för en vit 900, det är ju inte så dyrt. Eller är det den röda du menar?

  #86424
  kaparn
  Deltagare

  Den grå 96an på bilden är faktiskt den dyraste köpt för 5000:- den vita 900an betalade jag 1000:- för och den röda gick på hela 2000:-, den vita är redan såld och den röda behåller jag som vinterbil.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng