Omlackering??

Forum Modellspecifika forum 90/99 Omlackering??

Detta ämne innehåller 7 svar, har 6 deltagare, och uppdaterades senast av 2010-06-11 07:23.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #22331

  alexis
  Deltagare

  På grund av en insident(orsakad av annan person) så har bilen fått en hel del vita färgprickar på sig…de e knappt synliga, men tråkigt att veta att de finns där..nu till min fråga..bilen har en del fläckar sen tidigare på grund av att förra ägaren inte tvättade bilen i tid(eller polerade bort dem). Försökte polera bort dem men gick ej…original lack på bilen..frågan är om man ska kräva en omlackering av bilen?
  Detta gälle alltså en 99t-80…12000mil på mätaren. Kan man stå på sig o säga att bilen är värd en omlackering? och vad skulle hända i så fall med bilens värde?
  tacksam för synpunkter o tips…

  #159134

  soulmannen
  Deltagare

  ja det kan man om det nu inte går att polera bort det eller tvätta bort det med special medel. åk till en ditec center o be dom titta på det eller till en lackeringsfirma o be dom titta på det.
  men går det inte att få väck så är det klart att du kan begära en omlackering men du får ju ta den via din försäkring så den andre personen står för självrisken.

  har du tur så har den andra en sk drulleföräkring o då kan den gå in o täcka det.

  lycka till

  #159140

  alexis
  Deltagare

  dessvärre har jag bara halvförsäkring på bilen…men om jag skulle ta det på min försäkring, blir jag lidande.de kommer höja premie för min del….

  #159149

  lsoderlund
  Deltagare

  Hur fick du dessa prickar egentligen, fanns de på bilen när du köpte den eller har de kommit dit senare?

  Det mesta i färgväg går att ta bort, och har ngn tex sått och sprayat med färgburk i närheten av din bil så ska du ju inte behöva ta det på din försäkring, det skall personen i fråga som sprayat göra, således drabbas inte din försäkring.

  http://saab99tt.blogspot.se/

  Saab 99, Saab 900 och förhoppningsvis snart en TT

  #159150

  Dajje
  Deltagare

  Kanske går att få bort med väldigt väldigt fint sandpapper och sedan polering?

  #159153

  William
  Deltagare

  ersättning på halvförsäkringsdelen påverkar inte skadefria åren/premien, däremot tror jag inte halvförsäkringen täcker nån lackering.

  #159160

  alexis
  Deltagare

  Ja halvförsäkring lär inte ta det..går nog ej att få bort det med sandpapper heller. De andra märkena som fanns på bilen kan vara träd”saft” av nåt slag…dom fanns på bilen när jag köpte den. Men om man skulle göra omlackering så borde det också påverka bilens värde om jag ej har fel…nåja, får vänta och se vad lösningen blir på detta…

  #159161

  ankan
  Deltagare

  Joo, en omlackerad bil är ju alltid en omlackerad bil….
  Även om en omlackerad är finare, så skulle jag personligen betala mer för en ”orörd”, men det är jag… =)
  Jag hade nog som soulmannen sa, kontaktat en ditec-firma eller liknande och hör mig för om dom skulle kunna fixa det på snällare sätt…

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng