Polisens 900

Forum Övrigt Allmänt Polisens 900

 • Detta ämne har 5 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2003-02-16 10:29 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #11861
  anonymous
  Deltagare

  Vart har alla polis900or tagit vägen?
  Nån som vet vilka årsmodeller det handlade om. Och var de alla Turbo?
  Borde det inte vara dags attbörja spana efter såna bilar innan ALLA är borta.Eller dom kanske är borta allihop – det är många år sen jag såg nån här i Göteborg på Kvibergs överskott.

  #82906
  fredrik
  Deltagare

  Jag har ägt en 900sedan -81 med dubbelförgasare som hade varit civilbil & en kompis har ägt en 80:a 3d turbo utan taklucka som hade varit traffipax.

  /Fredrik

  #82907
  anonymous
  Deltagare

  Jag har en 900Gli -84, f.d. Polisbil, som jag brukskör. Automatlåda, insprutning, massa roliga små skyltar, galondörrsidor bak, en del skojiga knappar typ ”Rotljus”, ”Siren”, ”Släckning ljus” mfl.
  Stort dörrfack på höger sida, ficklamphållar under stolarna. Sedan är en hel del fiberoptik draget i bilen, det sitter små ”ögon” inuti bakljusen som ”tittar” på lamporna brevid de vanliga knapparna på instrumentpanelen sitter det en liten ruta med några punkter som lyser upp om man t.ex. bromsar.

  Den har en liten skylt på ena dörrstolpen där det står ”Rikspolisstyrelsen, Solna” tror jag.

  From. -84 infördes ju den nya polisbilsdesignen, med de sk. Hockeyklubborna. Samtliga bliar var vita och hade denna svart-blå-gula ”stripe” på sidorna. Detta gjorde man främst för att det skulle bli billigare att omvandla bilarna till civilt skick. Min har endast rullat 17000 (passerade 17000 i förra veckan).

  #82908
  petter
  Deltagare

  Hej!

  Citat:


  Sedan är en hel del fiberoptik draget i bilen, det sitter små ”ögon” inuti bakljusen som ”tittar” på lamporna brevid de vanliga knapparna på instrumentpanelen sitter det en liten ruta med några punkter som lyser upp om man t.ex. bromsar.


  Du har inte lust att göra den där meningen begriplig…?

  Det verkar intressant, men jag fattar inte. Vd gör fiberoptiken?

  Mvh Petter

  #82909
  anonymous
  Deltagare

  Eehh.. det blev visst lite kommatecken för lite.

  Om vi tar det från ena hållet:
  Brevid knapparna på instrumentpanelen (Bakrutedefroster, AC (det har inte jag)o.s.v.) sitter en liten grön ruta med fyra eller fem ljusgröna punkter i. Rutan har samma format som en vanlig knapp. Från den (tror jag iaf, har aldrig kollat) går det en massa fiberoptiska trådar som man kan återfinna i bakluckan. Dessa går in i bakljusen där de har en liten böj som ”tittar” på lamporna. Så när jag brosar lyser de ljugröna punkterna. Jag ska undersöka detta fenomen närmare i sommar och se vad de andra 3-4 ljusgröna punkterna i rutan skall vara ”kopplade” till.

  Hoppas det blev klarare nu.

  En till sak: Bilen har också en extra säkringsbox på vänster sida, framför den vanliga boxen. Denna box har inte flatstiftssäkringar, utan ”gamla” sorten. Sedan är varningsblingers-relät av märke ”Volvo” och knappen, som är nedflyttad till framför växelspaken, är identisk med den som sitter på t.ex. Volvo 140-serien.

  MVH

  Daniel

  #82910
  petter
  Deltagare

  Hej!

  Då fattar till och med jag!

  Mvh Petter

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng