Problem koppling.

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Problem koppling.

 • Detta ämne har 4 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2018-04-21 22:27 av .
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #443022
  Jerker Axelsson
  Deltagare

  Hej. Nybliven ägare till V4 – 75. Bilen går bra förutom att den driver något när jag trampar ur. Har justerat kopplingsarmens 4 mm och luftat koppling. Vad är nästa steg? Väl i rull så går bilen bra och driver fint på alla växlar.

  Tacksam för tips.

  #443025
  hup213
  Deltagare

  Hej Jerker. Jag har samma problem på min bil, samma modell och årsmodell. Jag ska lyfta ur motorn och kontrollera bl a kopplingsgaffeln.

  Pelle i Härnösand

  #443027
  Janne Hagnell
  Moderator

  Har du kollat så slavcylindern rör sig ordentligt och inte kärvar? Har hänt mig men med omvänd effekt, alltså att kopplingen slirade.
  Annars kopplingsgaffeln, som sagt.

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan”

  #443035
  erik randa
  Deltagare

  Om bilen stått oanvänd typ under vintern så kan kopplingen ha fastnat på tryckplattan, kopplingen brukar man kunna få loss genom att varmköra bilen och sedan köra runt med kopplingen nertryckt och samt att gasa till då brukar det knycka till och kopplingen lossnar.

  Lycka till 🙂

  #443044
  Jerker Axelsson
  Deltagare

  Tack för tips. Jag ska ta en runda till med slavcylindern. OM jag måste lyfta ur motor och byta koppling/urtrampningslager, kan man få tag på orginaldelar eller är det Sachs som gäller? Det verkar ju vara mycket problem med dessa (Sachs)… // Jerker

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng