Rekordår för Saab Automobile

Forum Övrigt Allmänt Rekordår för Saab Automobile

Detta ämne innehåller 2 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-01-03 22:06.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15336

  Martin
  Deltagare

  Detta är en utskrift från Göteborgs-Posten.

  Uppdaterad: 2007-01-03 16:38

  [size:14pt]Rekordår för Saab Automobile[/size]
  GÖTEBORG

  Saab Automobile noterade sitt hittills bästa försäljningsresultat under 2006.

  Volvo Personvagnar tappade däremot jämfört med 2005, även om kurvan började vända uppåt under fjärde kvartalet.

  Saabchefen Jan Åke Jonsson hade i början av året förhoppningar om att kunna sälja uppåt 140 000 bilar, men det stannade vid 133 137.
  – Vi hade en uppgång med 5,4 procent och sålde drygt 6 700 bilar mer än under 2005 så det är det är ändå det bästa resultatet i Saabs historia, säger Jonsson till TT. För 2007 håller han nere förväntningarna genom att ange ett resultat på ungefär samma nivå med tanke på att det finns stor osäkerhet om hur de viktigaste marknaderna, Sverige, Storbritannien och USA, kommer att utveckla sig.

  – Där har vi två tredjedelar av vår volym. Jonsson förutser fortsatt hög efterfrågan på miljöbilar i Sverige.
  – Vi sålde nästan 11 000 9-5 biopower (etanoldrift) i Sverige under året. Nu lanserar vi ytterligare en motor för 9-5 och givetvis jobbar vi också på en motor för 9-3.

  Han räknar även med en fortsatt ökning för dieselbilförsäljningen, även om det är långt till de 55 procent som är dieselbilarnas andel inom det segment som Saab rör sig i Europa. Saab behöver fortsatt utöka sitt modellutbud för att nå större volymer.

  – Vi arbetar med förnyelse och expansion av vårt program. Det kommer en hel del överraskningar under året, säger Jonsson. Mer vill han inte avslöja.

  Volvo har å sin sida dukat upp en rad nya modeller och kommer med flera nyheter de närmaste månaderna. Men 2006 innebar att försäljningstapp på drygt 16 000 bilar ned till 427 747 bilar eller minus 3,6 procent. Det tog sig dock under fjärde kvartalet med en genomsnittlig ökning på 5,3 procent jämfört med samma kvartal 2005. En stor del av fjolårets minskning drabbade Volvo i USA.

  – Där är konkurrensen oerhört stark och rabattkriget fortsätter, säger presschef Christer Gustafsson. Däremot växer försäljningen i Ryssland och i Asien.

  I Ryssland ökade den med drygt 90 procent till 10 803 bilar. Därmed hamnade Ryssland på Volvos tiobästalista för 2006.

  TT
  Copyright © 1995 – 2005 Göteborgs-Posten

  #101491

  stefan w
  Deltagare

  Det är rolig läsning. När jag köpte min 9-5:a för två år sedan så blev jag idiotförklarad av några bekanta för att jag köpte ett bilmärke ”som riskerade läggas ner, GM ville skänka bort saab men ingen ville ha koncernen” o.s.v. Jag fick verkligen besked om hur illa läget var.
  Ok bra var väl inte läget precis men jag irriterade mig grymt på skadeglädjen, det finns inte en chans att jag skulle häva ur mig nåt sådant till nån som just bytt bil och står där och känner sig stolt. Jag tröstade mig med att största idioten i alla fall inte var jag och ju mer jag kör den ju nöjdare är jag.

  #101494

  valmet
  Deltagare

  Även jag gläds med SAABs framgångar. Jag har i stort haft SAABs
  samtliga modeller utan Sonett sen jag blev ägare till den första
  på 60 talet,SAAB känslan sitter väl förankrad oavsett vad korparna har kraxat.Jag önskar dom ett gott nytt år !
  Gert Ingemar. En bild på några.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng