Rengöring bränsletank V4-79

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Rengöring bränsletank V4-79

 • Detta ämne är tomt.
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #501199
  macangus
  Deltagare

  Hej!

  Jag har följt några av er Saabvänners renoveringar av V4:an men kanske inte intresserat mig så mycket för hur bränsletanken är konstruerad. Inte förrän jag själv skulle göra jobbet…Jag har inhandlat en 79:a Chamottebrun liten Saab som stått parkerad i ett källargarage ,kan man nog kalla det, i 25 år, det finns en hel del att ta tag i men jag är envis och har gott tålamod:) Jag har tänkt rostbehandla med citronsyra och vatten, vet att det även förekommer skruv, småsten och andra lösningar. Tanken verkar vara uppbyggd med två ”kammare” ser skiljeväggen genom flottörhålet och stansningarna i plåten utifrån, Kommer man åt båda sidorna om väggen med syran eller är det bättre att skära upp tanken, rengöra och sen svetsa igen?

  Detta är min första tråd så blir något knas ber jag om ursäkt:)

  Mvh
  Magnus

  #501464
  saabgunnar
  Deltagare

  Hej. Ingen 96 kunnig person men de skiljeväggar du ser är sannolikt skvalpskydd, dvs de är öppna ner mot botten. En gissning från min sida, finns säkert någon som vet bättre

  #501485
  Erik Dahlander
  Deltagare

  Hej
  Såg att du hade problem med Bensintanken. Förra året hade jag en tjock brunsås fram till förgasaren. Lite misständning blev det innan den stannade. Ut med bensinen och sköljde ur det. Den kom tillbaka flera gånger innan en hjälpsam arbetskamrat föreslog att ta lite
  fosforsyra(en liter) späd ut den med 20 Liter hetvatten skaka om några gånger med jämna mellanrum i ett halv dygn. Skölj sedan ur tanken ordenligt och låt torka. Min tank har nu fungerat sedan dess utan någon missfärgning av bensinen.
  Vet inte om det är lätt att få tag på fosforsyra eftersom vi har det i vårat reningsverk. fosforsyran ska nog inte ligga i tanken förlänge. Den är ju ganska så frätande i alla fall på aluminium.
  lycka till Erik

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng