Röforloppet Arboga med röd fabriks – V4

Forum Övrigt SSR Röforloppet Arboga med röd fabriks – V4

Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-08-03 13:24.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14601

  dahlen_dup1
  Deltagare

  Här kommer info från arrangören:

  Lördag Söndag 5-6 Aug är det dags för SM i backe och klassiska Röforsloppet i Arboga. 70:e gångs jubileum innebär större startfält än på många år, både i MC och bilklasserna. Spännande start gör bl.a. Vinnaren av Finnkampen Motor Patrik Flodin i den 4-hjulsdrivna rallyklassen. Mats Jonsson, Dick Wicksell m.fl. får det nog tufft.

  Det blir också ett historiskt jubileum, med både förare och ekipage från Röforsloppet historia, som inleddes redan 1935. Äldsta ekipage är Per-Olof Håkanssons Bugatti Typ 37A från 1927, nyast bland de drygt 20 jubileumsekipagen är Hasse Möllers potenta Ford RS200 (när såg ni en sådan i aktion senast?) Men gladast är vi nog över att ”Mäster” Stig Blomqvist deltar med en Saab V4 från 1973, faktiskt hans fabriksbil från RAC-Rallyt det året som renoverades för 20 år sedan och ställdes undan tills nu…

  Redan Fredagen den 4 Aug finns från kl 14.00 Stig och de övriga inbjudna jubileumsekipagen på Stora Torget i Arboga för uppvisning och paradkörning runt en ca 2 km lång ”bana” i centrala Arboga.

  Vi syns väl där? Välkomna!

  #97141

  vavle
  Deltagare
  #97142

  dahlen_dup1
  Deltagare

  Oj,Vilken kul dag att prova röforsbacken. Filmen innifrån 93:an ligger längst ned i artikeln…

  Nej,Nej ,det är inte så att jag kör utanför vägen eller sladdar av utan journalisten jojar runt med kameran så det står härliga till. Hann komma upp i 90 km på 2.an.

  Välkomna till Arboga fredag (utställning och //hälsn Görangammelbilsparad)eller Lördag -söndag (tävling inkl historiskt heat)

  //Hälsningar Göran

  #97143

  Bengt Åkesson
  Deltagare

  [image]http://www.smkarboga.se/bilder/bilroforsl.gif[/image]
  Källa: SMK Arboga

  Info från SMK Arboga med startlistor mm

  Lite info från Bilsportförbundet

  /B

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng