Rostskydd av gammal saab

Forum Övrigt Allmänt Rostskydd av gammal saab

Detta ämne innehåller 3 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2010-07-04 08:49.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #22393

  saabfredde
  Deltagare

  Jag har tänkt rostskydda v4:n men jag har hört att man inte ska använda spillolja medans vissa säger att det går hur bra som helst.

  Så vad tycker ni? Vad ska man använda då man rostskyddar underredet?

  // Fredde

  #159669

  hubbe
  Deltagare

  Hej Fredde,

  om du bara åka om sommaren, så räcker det att du behandla bilen med Dinitrol ML eller Tectyl BT Coat. Har du tänkt dig också att åka om vinteren, så rekommendera ja på underredet Corroless underredsmassa(lätt att strycka på).

  Hälsningar
  Hubbe

  #159933

  rallysaaben
  Deltagare

  Jag brukar spruta underredet på mina v4or med en blandning av ekololja och sågkedjeolja, ekololja är en tunnflytande olja som används till att smörja in läder med, den är tunn och kryper in bra, sågkedjeoljan är klibbig och gör att blandningen sitter kvar, efter besprutningen så brukar jag ge mej ut och sladda runt lite på en torr grusväg för att få på lite damm som ”binder i hop” det hela.

  En annan bra metod är att köpa billigt fett på biltema, köp då 2-3 st tuber och töm dom i en liten hink, köp också en pensel, sen målar du helt enkelt underredet med fett, ÖVERALLT, på bromssköldarna, länkarmar, fjädrar, stötdämpare, underredet, i hjulhusen, på bromsoken osv, osv, efter målningen så är det bara att köra på en torr grusväg så att du får ett dammlager på alltihopa, sen har du ett skyddande lager under hela bilen, som VERKLIGEN sitter kvar.

  #159934

  morsole
  Deltagare

  Om man värmer fettet lite och blandar med lite lättare fluidum så går det bra att spruta på…
  Dock bör man kanske undvika lång vit ytterrock de första veckorna efter behandlingen!

  Mvh Johannes

  Bor i Sjöbo, bra på gamla bromsar bl a!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng