Så less på hur det blivit

Forum Övrigt Allmänt Så less på hur det blivit

 • Detta ämne har 28 svar, 25 deltagare, och uppdaterades senast 2011-02-14 20:55 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 29 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #23524
  hotrodder
  Deltagare

  Att jag skapar denna tråd är jätterist tycker jag men efter ett antal dagars funderande blir jag mer och mer irriterad över hur stämningen på ett tidigare toppenforum har blivit och funderar därför att lämna detta helt, precis som jag gjort med Svenska Saabklubben. Droppen som fick bägaren att rinna över var Webbmasterns senaste utspel om att jag har en taskig attityd, trots jag bara försök att påpeka en del problem med buggar etc. Att därefter fräsa ifrån att (fritt citat) –Någon måste göra detta, och folk bara kräver det ska ske på stubben fast det finns massor av annat att ta tag i mm. tycker jag suger ankbajs.

  Att sedan nästan anklagande påpeka att denna forumversion var faktisk det bästa som fanns för drygt tio år sedan och klargörandet om att det varken finns engagemang eller vilja att försöka få till en förändring om inte jag som frågeställare har en bättre ide. Känns ju sådär lagom fräscht och ger ju inte direkt smarta signaler till nya deltagare/medlemmar.

  Fast jag är egentligen inte förvånad, andra problem har påpekats gång på gång från både medlemmar och andra här på forumet men inget händer. Annat än att man får höra det är ett känt problem, det jobbas på det, har du en bättre lösning så hjälp till etc. Ni som driver runt forumet, styrelsen osv. gör kanske så gott ni kan. Men likt förbannat så måste ni väl ändå lyssna på medlemmar framförallt kritiken som framförs.

  Ta bara den för någon vecka sedan skapade tråden om Ideellt arbete – den mest otacksamma sysslan som blev en lång klagan av några få aktiva forumdeltagare/moderatorer. Tjafset om vilken bilmodell som hamnade på fjolårets medlemskort… Eller varför inte sandlådetråden om hur många tvåtaktare respektive 99´or och 900 det var i en medlemstidning, språkbruk å attityd på forumet… Bara några exempel och det finns många fler.

  Det här är inget nytt under solen och ibland har kritik framförts gång å gång men ingenting händer. Nu är ju inte forumet represantivt på något sätt med tanke på att det säkert inte ens är 10% som aktivt skriver här av SSK´s alla medlemmar men ändå kan man ju se det som en hint. Jag vet inte varför men min högst egna personliga åsikt är att forumet dras med ett tänk som i övriga SSK. Man trallar på i gamla hjulspår och tar inte tag i problemen som finns utan skyller på det varit problem med ordföranden. Men OM det beror på detta, styrelsen, valberedningen eller någonting annat lämnar jag till övriga att spekulera i.

  Det som är så jävla tragiskt är att efter ett långt samtal med Henric i onsdags över ett par koppar kaffe (ursäkta Henric att jag ”hänger ut dig”) Så förstod jag att det varit och är många större problem med styrelsearbete och hur SSK fungerar idag än bara forumet men detta har ju övriga medlemmar inte en aningens aning om. Samtidigt så hänger ju klubben och webben ihop på många sätt och det blir knappast mindre webb i framtiden.

  Nåväl min egentliga sakfråga i denna tråd har ställt via Pm till någon moderator men eftersom jag inte fått svar så ställer jag frågan här på det öppna forumet istället. Hur gör man för att deleta sin profil, alltså ta bort sitt deltagande på forumet och… Framförallt hur ska jag kunna radera ”mina trådar” som i princip är låsta och inte ens går att editera utan bara skriva nya inlägg i. De trådar jag främst tänker på är bland annat mina projekttrådar, ”skogsvrakstråden” och bl.a. ”den heliga gralen”…

  Toppentrådar som gett massor av glädje och disskutioner. Trådar som jag är upphovsman till och har upphovsrätten till både de foton och text jag skrivit. Men som jag nu vill ta bort eftersom jag blivit både lessen och irriterad över hur hela det här köret med SSK fungerar. Tänkte att simpelt helt enkelt deleta mina foton på geting.se men texten finns ju kvar och… Dessa trådar finns ju och kommer få fortsätta på andra ställen. Framförallt eftersom jag idag har mer och nytt material till framförallt projekt trådarna som ska laddas upp. Därför så blir ju inte ett sådan generalknep jättevärst bra.

  //Julle

  #168818
  lars2t
  Deltagare

  Hej Julle, jag tror jag svarar för alla allt det vore verkligen synd om du lämnar detta forum och tar bort dina trådar, dom är ju mycket uppskattade och jag med många har följt dom med mycket stort intresse.

  Vad det gäller det övriga väljer jag att låta bli att kommentera.

  Lars

  #168825
  hans h
  Deltagare

  Hej Julle.

  Dina trådar och dina bilder är bland det mest läsvärda jag sett. Jag vill t.ex. veta hur det ska gå med den där 93-V4 som du håller på att snickra ihop. Och den där långfimpen…
  Så snälla, lämna inte forumet. Det skulle definitivt bli sämre utan dig.

  [size:8pt](Ja, jag kan också bli irriterad på sandlådefasoner men jag försöker låta bli att bli inblandad.)[/size]

  /Hans H

  #168834
  t nilsson
  Deltagare

  Hej Julle!

  Dina trådar tillhör dom allra bästa här på forumet!

  #168836
  exceller8
  Moderator

  Tycker absolut att du ska stanna kvar på forumet! Det blir ju lite ”kollektiv bestraffning” om du lämnar…även om inte allt är perfekt så är det ju också många bra inlägg som höjer kvaliteten!

  #168843
  aero16v
  Deltagare

  Man får respektera att människor kan ha andra åsikter än vad man själv har. Kan man inte köpa det så kan det bli svårt att besöka vissa forum.

  #168845
  mr ems
  Deltagare

  Tycker givetvis att du skall stanna kvar här på forumet . Har aldrig träffat dig men verkar var mycket jordnära och klok människa . Snabb med ideer och kloka svar vid problem lösningar . All heder !! Sen finns det för många byrokrater här . Jag tycker att man inte hacka på folk för sina egna ideer och felstavningar mm mm . Jag tycker annars att detta forum är städat och fint . Det finns forum som är värre en detta ….. Nä gubbar ,är ni vrång stäng av datorn och gå ut i garaget och lägg er enegi på rostiga bultar !!! Bengt M

  #168847
  staberg
  Deltagare

  Ojsan hejsan. Detta var tråkigt att höra. Du och jag har ju haft våra duster, men det vore ju inte roligt om du lämnade forumet! Hoppas inte våra diskussioner varit bidragande… 🙁

  Martin

  #168852
  djungeltrumman
  Deltagare

  Jag skall inte lägga mig i hur det hela fungerar o.s.v – för jag vet inte…

  Däremot skulle jag bli mycket ledsen om du gick ur forumet, det var till viss del
  därför jag för några veckor sedan blev medlem, för att kunna läsa och ta del av alla dina trådar och ditt kunnande! 🙂

  Jag ser det också som en trygghet att du finns här, till sommaren skall jag
  ju meka lite med en V4 (du vet vilken, Julle) och som för de flesta stöter
  man på problem ibland och att då kunna lägga upp en tråd eller skicka ett
  PM till dig som erkänt kan det mesta om dessa bilar känns tryggt!

  Johan, 14år

  #168854
  96GT
  Deltagare

  Snälla Hotrodder!

  Bli kvar i klubben!

  // Stort fan av dina inlägg

  #168856
  rosso
  Deltagare

  Hej Julle.

  Jag känner dig inte men tycker att du tillför mycket
  till forumet. Läser dina trådar med stort intresse.
  Det är ju alla trevliga trådar som gör det här forumet
  till ett av de roligaste.

  Bästa Saabhälsn. Johan

  #168863
  rodder76
  Deltagare

  Julle
  Jag har full förståelse över din frustration, och det är väl ett faktum att man kan växa från vissa forum. I mitt egna fall så finns det forum jag besökte likt en besatt som jag inte besöker längre, ty jag vuxit ifrån forumet, forumdeltagarna, diskussionerna mm.

  Men om du flyttar på dig. Berätta var, så vi som är fanatiker av dina trådar och inte kan nöja oss med Klassiker, kan hålla koll på dina galenskaper.

  #168865
  henric
  Deltagare

  Då Julle ”hänger ut mig” i sitt inlägg passar jag på att skriva nån rad, inte till Julle kanske främst utan till er andra.
  Något som ofta återkommer här på forumet är att ”vi” aldrig tar tag i problem. Det står ju alla fritt att tänka så men jag tycker det är lite orättvist mot alla som faktiskt lägger ner timtals av gratis arbete på klubben. Det görs väldigt väldigt mycket, den som påstår annat har faktiskt fel.
  Att det varit problem med ordförandeposten i klubben i bra många år är ingen hemlighet och det har haft betydelse och det är självklart nåt som sätter sina spår i styrelsearbetet och inte nåt vi bara skyller saker på. Det senaste året har det dock fungerat ganska bra på den fronten och vi får väl hoppas att ordförandefrågan får en bra lösning framgent.
  Jag har suttit i styrelsen i ett år och hela det året har allt styrelsearbete ägnats åt att lösa problem, stora som små, det är ju det som styrelsearbete går ut på (i alla fall i de styrelser jag arbetat i).
  Bland dom lite tyngre sakerna som medlemmarna faktiskt inte har en aning om är det ganska stora jobb det inneburit då Mats slutade som kassör efter 20 år. Nån gång i somras hittades en ny kassör och naturligtvis tar det tid för honom att sätta sig in i arbetet. Styrelsen har alltså fler saker att ta tag i än de som finns på hemsidan. De flesta medlemmar brukar inte bry sig om styrelsearbetet utan det är då man blir direkt drabbad man reagerar, såsom vissa gör har på forumet, det är ju naturligt.En annan stor grej för ett/två år sen som drabbade medlemmarna var reservdelsbiten som tagit en lång tid att lösa efter Rolfs bortgång. Nu verkar det flyta på ganska bra tycker jag, men det gör det bara pga. att många lagt ner väldigt mycket tid på att lösa det prolemet. Så problem löses faktiskt och alla sitter inte med armarna i kors som det påskines ibland här på forumet.
  Om nån är nyfiken på hur klubbens inre arbete fungerar så är det bara att fråga. Årsmötet är ett utmärkt tillfälle, då går vi ju igenom det år som gått.

  MVH
  Henric Tungström
  Vice ordförande Svenska Saabklubben

  #168870
  perhaninge
  Deltagare

  En klubb är inte bättre än vad medlemmarna gör den till.
  Jag är aktiv i en förening med 200st medlemmar och vet vilket stort jobb alla gör där, vad har SSk, 3500st ?
  Vad vill jag ha sagt med detta ?
  Jo med tanke på vad som faktiskt fungerar så råder det ingen tvekan om att det görs massor med jobb, sedan så är alltid det viktigaste ”det jag har problem med”.
  Ofta krävs det att det görs prioriteringar för att den stora massan skall vara nöjda.
  Därmed inte sagt att allt inte bör lösas, men det är inget företag, det är en klubb och då får man (tycker jag ) ta det lite för vad det är och kanske rycka lite på axlarna.
  Betänk ändå vilken ”skitsumma” man ändå betalar för allt som man faktiskt får.
  Tycker att det är lite synd att det har gått inflation i att tycka vad som inte fungerar, skulle vara kul att se inlägg om vad folk tycker är bra också.

  Sedan håller jag med föregående ”talare”, tycker också att det vore synd om du lämnade klubben 😉

  #168871
  rosso
  Deltagare

  Ungefär det jag själv tänker. Bra sagt Per.

  Mvh Johan

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 29 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng