Så nöjd, Clarion component…

Forum Övrigt Off Topic Så nöjd, Clarion component…

 • Detta ämne har 17 svar, 11 deltagare, och uppdaterades senast 2010-03-26 14:21 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #21878
  hotrodder
  Deltagare

  Sökt som en idiot på alla upptänkliga salusajter både i Sverige och utomlands efter Clarion componetdelar. Främst har jag jagat ett specifikt monoslutsteg då jag redan har ett antal övriga vitala delar som kassettdäck och tuners. Fick genom Ebay korn på ett par tyska forum gällande Merca AMG och Porsche där Clariontowers disskuterades och söktes. Men alla menade samstämmigt -Näru.. dom där Clariongrejjorna e skitsvåra att hitta…
  Webben har vad jag förstått mer eller mindre helt tagit över alla anonser se bara hur Blocket har växt de sista åren. Just därför har jag petat upp annonser på massor av forum och sajter. Men det har varit helt resultatlöst men skam den som ger sej…
  Är det några som överhuvud taget använder sej av tidningsvarianten idag?
  Jorå det brukar vara några sidor med annonser i bland annat Nostalgia åsså Klassiker givetvis. Jag mejlade ner ett annonsmanus till redaktionen och Tidningen var ute hos premunerantera förra fredagen. Lördag förmiddag samma vecka ringen en kille från Sundsvall som säger…
  -Dö… jag har ett sånt där steg du söker… Jag svalde hårt och innan jag hann svara fortstte han, -Ja rättare sagt… har fyra stycken monterat i en konsoll med kassettdäck, radio å en sån där equalizer. Å jo en sån där frän rymdkontroll typ liten växelspak som man kan röra åt alla håll…
  Med en våldsam självbehärskning lyckades jag göra klart affären per telefon. En timme senare var en kamrat som kör lastbil där med den begärda femhundringen och bytet var mitt. Leverans skedde för en timme sen och mitt leende kommer garanterat sitta i läääänge…
  Nyss kopplat upp delarna på köksbänken. Allt lyser och funkar!
  NÖJD NÖJD NÖJD NÖÖÖÖÖÖJD!!!!!

  #155351
  hans h
  Deltagare

  Den som söker han finner… 🙂

  #155352
  stefanruf
  Deltagare

  Riktigt snyggt,skam den som ger sig och gratulerar till en cool stereo.

  #155353
  kg70
  Deltagare

  Läckert! Ska detta hamna i EMSen?

  K-G

  Saab 99 1969, 1970
  Saab 90 1985
  Saab 9000 Aero 1996
  Opel Manta A 1972

  #155355
  Melwin
  Deltagare

  Häftigt! Bra pris med.

  #155356
  mattias e
  Deltagare

  Annons via tidningen är grymt underskattat. Dels finns det många i åldern 30+ som har växt upp utan datorer i hemmen och faktiskt inte gärna använder en dator och i kategorin 50+ vill jag nog påstå att använda en dator eller ens internet är på nivån hellre än gärna om de ens har en dator. Naturligtvis finns det undantag. Men i alla åren jag har hållet på med bilar så gör man de bästa fynden just via tidningar.

  Dels finns det massor av delar hos dessa 50+ som de aldrig ens har tänkt på att sälja, för de är ju inget värda, tror dom. Sen eftersom de inte kollar ställen som blocket, tradera osv så vet de inte heller att det finns efterfrågan på sakerna.

  Men tidning, och dess annonser det läser dom.

  För några år sedan gjorde vi en enkätundersökning i 140-klubben och av det resultatet kunde vi se att det var en minirotet av medlemmarna som hade en dator eller som använde den som verktyg i sin hobby och deras enda kontakt med klubben var just medlemstidningen.

  #155359
  sjuntorpsdaniel
  Deltagare

  Stort GRATTIS. Helt rätt i en retrobil.

  #155364
  rodder76
  Deltagare

  Grattis till fyndet. Minst sagt gruvlig häftig apparat…. men grymast vore om man kunde lösa in så man kan koppla sin Mp3/Ipod till anläggningen.

  Angående köp/sälj så är nätet utmärkt för att leta efter allehanda prylar som folk vill bli av med. Men köpesannonser verkar det inte finnas något bra forum för….. I det sammanhanget måste tryckt tidning vara perfekt.
  Men kanske skulle slänga ut en köpesannons på lite smått o gott 😉

  #155370
  hotrodder
  Deltagare
  kg70 wrote:
  Läckert! Ska detta hamna i EMSen?

  K-G

  Jepp!

  Rodder76 wrote:
  Grattis till fyndet. Minst sagt gruvlig häftig apparat…. men grymast vore om man kunde lösa in så man kan koppla sin Mp3/Ipod till anläggningen.

  Hmmm Mp3/Ipod är egentligen helt ointressant med tanke på ljudkopression osv. men visst ere behändigt med mycket musik på endast en skiva, usb eller vad du nu har för hårdvara. Fast det är rätt konstigt egentligen, många lägger tiotusentals spänn på bra högtalare, steg och headunits i sina bilar. Åsså kör man med hembrända skivor som i sämsta fall är rippade från analoga källor. Som sedan är upplagda på nätet i Mp3 format som folk sedan laddar hem. Tom. radiokanalerna låter skit idag när man eq´ar sönder redan taskit digitalt komprimerade ljudspår.
  Men ok! Du kan trösta dej med att på hyllan finns det redan en Alpine cd-växlare som även tar Mp3 skivor (jag är inte helt stenålder) Växlaren stoppar man i skuffen Manöverenheten lite större än ett kreditkort hamnar i handskfacket och den kopplas i på antennsladden til Clarion tunern. Man ställer in rätt frekvens och sim-sala-bim… Så kan jag lira både moderna cd´s och brända Mp3´s på en gammal retro Clarion component som spöar betydligt dyrare anläggningar än idag.

  #155371
  rodder76
  Deltagare

  ahaaaaa… lurigt med cd’n.
  Anledningen till varför jag föreslog Mp3/Ipod var just smidigheten, men framförallt för att jag inte tänkte på att man kanske kunde koppla in en cd-växlare, och att enkel-cd inte finns i pasande stil.

  Så… jag gillar helt klart dina tankar.

  #155372
  kmb
  Deltagare

  Dags att aktivera countryfiltret när man passerar Tängtorpet då

  #155376
  hotrodder
  Deltagare
  KMB wrote:
  Dags att aktivera countryfiltret när man passerar Tängtorpet då

  Försök du bara Kalle, jag e ju mobil *ler elakt* Annars låter jag bara mina mastodont Maranz´er spela så undkommer du inte ens om du stänger in dej i källarn hemma i Krokom…

  #155384
  kmb
  Deltagare

  om du bara visste vad jag har i källaren Julle…….

  #155385
  phermansson
  Deltagare

  Helt klart en cool stereo! Eller ja, übercool till och med. Vet du inte vart du ska göra av den så kan jag nog hjälpa till 🙂

  Sen kanske man låter tråkig när man påpekar att det fanns något/några onödiga, numera borttagna, svordomar i Julles inlägg. Inte ok enligt reglerna.

  #155392
  hotrodder
  Deltagare
  KMB wrote:
  om du bara visste vad jag har i källaren Julle…….

  Femtiotalet rullbandare 😀

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng