Så ser mina brefälgar ut

Forum Övrigt SSR Så ser mina brefälgar ut

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2008-06-22 17:57 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18127
  stefan w
  Deltagare

  Det har varit en del funderingar runt mina brefälgar, det är ingen hemlis utan så här gjorde jag.
  Dom har fälgbana från 6 tums Ford Scorpio fälgar och fälgcentrum från 2T fälgar med nitad sammanfogning mellan bana-centrum, det var bara att borra ur nitarna och släppa fälgen i golvet några gånger så kom fälgcentrum loss.
  Scorpiofälgarna slaktades på fälgcentrumet så bara fälgbanan var kvar, 2T centrumet knackades in i fälgbanan. Jag vände fälgbanan så att det som varit utsida på Scorpion nu blev insida. Däck 185/65 monterades och fälgen monterades på bilen och allt grovriktades så att det inte tog i nånstans vare sig fram eller bak på bilen. ET blev ca 30 mm.

  Sen fäste jag ett V4 nav i motorstativet och svetsade in ett plattjärn med ett kullager på som rullar mot fälgen som var grovriktad, på så sätt fick jag den och alla andra fälgar raka och likadana, det fungerade utmärkt. Det vara bara att ta fälg för fälg och rotera dessa under det att fälgbanan stilla justerades med bräckjärn tills fälgen snuddade i kullagret hela varvet runt. Sen punktades allt runt om och sen var det bara att svetsa permanent.

  Och resultatet blev….  Färgen är Plastic Paddings Aluminium och Multonas 60430 Toreadorröd.

  Fälgarna är helt obalanserade men trots det så känns ingenting särskilt förrän runt 100-110 km/h, då kommer vibrationer men jag antar att det kan fixas med balansering, det jag skulle önska är att däcken vore 185/55 istället för 185/65 men det är en smaksak.

  #123071
  henning
  Deltagare

  SER FANTASTISK UT :applause:

  Vil ha vil ha :crying:

  Må kanskje kopiere den lure måten du laget disse, men det er vel greit siden du så fint viser hvordan dette gjordes.

  Flott tips på felgsveising :welding:

  Henning.

  #123073
  fredrik
  Deltagare

  Trevlig 64:a du har Stefan! Ser bra go ut!

  /Fredrik

  #123124
  stefan w
  Deltagare

  Tack för det! Goare ska den bli….

  Om man tillverkar sådana brefälgar så rekomenderar jag att man kollar noga på den bil man ska ha dessa på så att det inte tar i nånstans. Både med bilen upplyft och stående på hjulen. Det blir så tråkigt annars. Jag är inte säker på årgången på Scorpiofälgarna men en kompis till mig hade en 85a och fälgarna jag köpte var av samma utseende som på den bilen så gissningsvis kommer fälgarna från den årgången.

  Nåt jag hade väldans strul med var ventilerna, jag hittade inga som jag riktigt ville ha och som passade. Till slut så köpte jag korta 30 mm ventiler hos Däckia och borrade nya hål som jag satte ventilen i. Man får bryta lite för att få dit luftmunstycket men det fungerar. Ventilen syns på bilden ovan på bakhjulet, kanske inte så snyggt men vaddå….det duger.

  Jag tvivlar på att nån missat det men jag lägger ändå in en länk till Hotrodders fälgprojekt. http://www.saabklubben.com/ubbthreads/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=49986&fpart=6

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng