Saab 90 -87, Gotlandsbil, nu i Sthlm

Forum Sälj/Köp Bilar, säljes Saab 90 -87, Gotlandsbil, nu i Sthlm

Detta ämne innehåller 5 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2015-10-13 12:42.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #380296

  Gunnar Wesley
  Deltagare

  Mitt första inlägg är en annons. Ser kanske inte så bra ut men så här är det. Jag häckar en del på citroenakuten. En del säger den franska Saaben om Citroën. Kanske det. Entusiaster där med. Att rädda gamla bilar handlar det ofta om. Halvt bortglömda såväl som modeller som alla vill ha. Typ.
  Nu har Per på jobbet en Saab 90 som gått nästan hela sitt liv på Gotland. Han tog hit den för c:a två år sedan. Den har blivit stående efter nedslag på besiktningen för CO-halten. Som grädde på moset har vandaler pangat de två högra sidorutorna. Ena bakljusglaset är delvis krossat också. Sån’t som Saab-entusiasten har under sängen. I dubbla uppsättningar. Plus mycket mer. Mina erfarenheter från bilentusiastleden är att Pers Saab 90 kan locka fram moders-/faderskänslorna hos minst en. Per har tröttnat. Han har inte de känslorna för bilen. Bara att acceptera. Nu är det din tur.
  Bilen startar snällt och kan köras för egen maskin. Förutom körförbudet pga. ej godkänd besiktning då.
  Överdragsklädsel som nog alltid suttit på. Jag tog bara en bild på nackstödet där jag gläntat på förlåten. Tyvärr suddig bild. Det går att ordna fler bilder om det önskas. Jag var lite lat och drog inte av klädseln för att se. Det ligger glas lite varstans:-(
  Jag anar att klädseln är ovanligt fin.
  Jag vet inte hur rostig en sån här brukar vara. Utan att ha tittat mer än på dörrarnas nederkanter och snett underifrån på trösklarna så ser det riktigt bra ut tycker jag.
  Fint orginaltakräcke och orginalnavkapslar. Orginaaaal!
  17300mil
  Reg.nr MAT622

  Innestående skatt: 1038
  Pris? Bud kan man väl säga men många vill ju ha ett summa att utgå från. Börja på en tusenlapp då så får vi se om det blir upp eller ner på det. Plus skatten, annars blir det Ebberöd.
  Till sist: bilen behöver tas om hand snabbt. Den står inte bra där den står så ta chansen NU. Den finns i NV stor-Stockholm

  Mejl, PM eller svar i tråden så byter vi tel.nr.


  http://gwy.name

  #380302

  Janne Hagnell
  Moderator

  Du kan nog ha en poäng med Citroën. Vi har skaffat en nu, visserligen modern (C3) där särarten är urvattnad, men vi gillar den skarpt!

  #380605

  Gunnar Wesley
  Deltagare

  Det drar ihop sig. Snart åker pärlan ut på de eviga vägarna i Saab-himlen.
  Dags att slå till eller ställa sig vid vägkanten och vinka farväl 🙁

  http://gwy.name

  #380639

  martin h
  Deltagare

  Hej!

  Synd att du inte satte en ”till salu” skylt på bilen. Då hade jag köpt den direkt. Den har ju stått på vår parkering ganska länge nu och jag undrade vems det var.

  Fördjävligt att man inte kan låta andras saker vara ifred, men det är inte första bilen som brunnit på Saabs parkering under helgerna. Nu är det ju bara att platta till det utbrända liket som återstår.

  /Martin

  #380671

  Gunnar Wesley
  Deltagare

  Som Martin redan skrivit så slog vandalerna till igen. Samma eller några andra än de som tog sidorutorna. Bilen är helt utbränd. Framkofångaren ser otroligt nog oskadd ut och den bak har kanske klarat sig också. Det är ungefär allt. Navkapslar kanske. En har hört av sig om framkofångaren.

  Du har så rätt Martin om till-salu-skylt. Varken jag eller Per tänkte på det men självklart, på det här stället bör och finns det Saab-entusiaster. Tydligen fick bilen ändå inte igång din sökfunktion – att via reg.nr kontakta ägaren. Det blev dessvärre stolpe ut den här gången. Vandalerna borde man kanske ha förutsett eller i vart fall haft med i beräkningen. Men inte heller det funkade den här gången.

  SLUT

  http://gwy.name

  #380676

  Janne Hagnell
  Moderator

  Men wtf?! Man blir så trött…

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng