SAAB 96 -66 "Evy"

Forum Övrigt Projekt / Min bil SAAB 96 -66 "Evy"

 • Detta ämne har 24 svar, 9 deltagare, och uppdaterades senast 2008-10-22 11:29 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 25 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17579
  emelie
  Deltagare

  En mindre vacker höstdag råkade jag sitta och bläddra i Skaraborgsbygden, en tidning för folk som bor på landet. Kollade in annonserna och där stod ungefär ”saab 96 tvåtakt -66 6500 kr”. Jag ringde och det var bara att komma och titta. Där stod hon, utan skärmar och grill, i ett gammalt garage vid en sommarstuga långt ute på landet. Vilken skönhet! Gubben som ägde henne hade börjat slipa och spackla lite så hon var väldigt fläckig. Men startade det gjorde hon. Det var inte fråga om jag skulle köpa henne utan var priset skulle bli. Så jag tog med henne hem för 6000 kr. Från den dagen känner jag mig som världens lyckligaste människa. Väl hemma med henne så började jobbet. Den tidigare ägaren hade sagt att lamellerna var dåliga så det var ju bara att byta, inga större problem. När vi väl skulle ha igång henne efter bytet vägrade hon att starta. Det resulterade i väldigt många inblandade. Det var alla möjliga idéer, allt från sälj skiten och köp en volvo till tändspolar och kondensatorer. Felet låg i en liten bricka till jordkabeln på fördelaren. Tror jag, det var ju ett tag sen nu. Nästa problem blev ju bromsarna då. Jag hade fått med nya bromscylindrar bak men fick inte tag i några fram. Som av en slump hittade jag då Karl på garaget.org. Det visade sig att han bytt till skivbromsar fram på en av sina bilar och det lät ju bra. Så en helg bar det iväg ner mot Lerum för att inhandla bromsar. Det slutade med en i princip fullastad 900 med bromsar, stötdämpare, skärmar och stötfångare. Tack Karl! Alla delar fanns med när jag köpte bilen men vissa grejer var ju mindre bra. Sen var det ett antal timmar i garaget med en god vän som hjälpt mig att svetsa upp henne. Resultatet är för närvarande en bil med skivbromsar fram ståendes i ett garage utan huv, skärmar och grill men med ett väldigt stort hjärta! Hon går som en raket. Jag var ute och provkörde lite med henne för några helger sen. Grannarna kollade konstigt när jag kom med min lilla vita räser. Det är tur att hon bor på landet. Så nu står hon i väntan på att få komma till han om ska slipa och lacka henne. En liten, antagligen parkeringsskada, buckla behöver också rätas ut Avställd 1982 påställd våren 08. Hon ska renovers till originalskick men inte utställningsskick. Kommer bli många härliga mil med henne i sommar. Hon heter Evy och är det sötaste som finns.

  #119089
  stefan w
  Deltagare

  Bara att gratulera, jag ska hämta en som är två år äldre på söndag.

  #119093
  Karl Ask
  Moderator

  Så trevligt att du la upp projektet här. Skall bli roligt att se den live i sommar.
  Man hjälper alltid andra personer att få ut mer gammelsaabar på vägarna. Lycka till med bilen!

  #119094
  rodder76
  Deltagare

  Aha… det är så trevligt när man får en historia berättad, man kan måla upp och väva in egen information 🙂
  Nu hoppas jag självklart på att det dyker upp lite bilder. 🙂

  Lycka till med projektet.

  #119099
  emelie
  Deltagare

  jag försökte lägga upp en bild på henne men jag lyckades inte. hur gör man nu i efterhand?
  klart du ska få se henne i sommar karl. det är saabanda det!

  #119100
  Karl Ask
  Moderator

  Här kommer lite bilder.

  Efter en lack blir den riktigt fin.

  #119101
  emelie
  Deltagare

  tack karl! Det är min lilla pärla. hon är ju i alla fall vacker! :applause:

  #119142
  emelie
  Deltagare

  Så var det söndag då. Har inte träffat min lilla bil sen i tisdags. Tråkigt, men sant. Men jag lyckades hitta lite grejer till henne på marknaden igår så det går ju framåt. Fast en aning långsamt. Nu tror jag att allt ska finnas.

  #119584
  emelie
  Deltagare

  Nu har jag betällt nya kylslangar från klubben. Efter att min lilla bil gjort en ganska så fin glykolpöl på golvet. Senaste veckan har jag tillbringat med att slipa spackel på all ledig tid. Så nu hämtas hon av lackeraren i helgen eller veckan som kommer. Det ska bli så kul. Jag längtar verkligen tills jag får ut henne. Men jag har ett litet problem. Jag har hittat fyra lagade hål på min bagagelucka. Ska det sitta någonting där? Jag har sett saabar som har ett emblem med flygplanet på luckan. Ska det vara ett sånt eller kan min lucka vara bytt?

  #119585
  saab-bo
  Deltagare

  Detta emblem kom på 64:orna, så ett sånt ska du ha!
  / Bosse

  #119586
  Bengt Åkesson
  Deltagare


  Bild från Saabklubbens mediearkiv

  /B

  #120243
  emelie
  Deltagare

  Nu har jag fått hem henne från lackeraren! Hämtade henne i söndags och började sätta ihop den i måndags. Så i morgon monterar jag det mesta som är kvar. Sen är det bara skärmar jag väntar på. Besiktning den 30 april :hype:

  #120247
  2takt_nicke
  Deltagare

  Blev det orginal kulör?

  #120248
  Karl Ask
  Moderator

  Äntligen tillbaka. Hur blev det? BILDER!!! Säg till om du behöver hjälp.

  #120282
  emelie
  Deltagare

  ja det belv original vit.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 25 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng