Saab 96 – 74 (Rally)

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 96 – 74 (Rally)

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2007-09-23 18:29 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16688
  marcus lonn
  Deltagare

  Då var det dags att skapa en tråd till mitt nya projekt. Tanken är att tråden ska uppdateras under renovering så får vi se hur lång tid det tar och hur arbetet fortskrider. I slutet av augusti köpte jag en rallykaross i Säffle som byggdes av Christer Steen (har tidigare varit uppe i en tråd på SS&R forumet).

  Skicket var skapligt på den, inte mkt genomgående rost iaf, men lite plåt behöver bytas, som t.ex frontbalken som är lite kort mot vad den ska va, byte av motorhuv plus byte av dörrar. Kommer även att förstärka vissa delar på karossen, alla bussningar och lager ska bytas i framvagn och bakvagn, bromsarna ska gås igenom, USA front ska monteras, fixa till skärmarna till mindre blinkersglas fram och bakljusen etc.

  Själv motorn kommer att bli på 1834 med BOA5 kam , Weber 36 DCD plus en hel del smått gott. Växellåden ska bestå av en sp1 sats med 6:35 slutväxel.

  Tips och råd från andra uppskattas för att få hjälp på vägen.

  Hittills har jag endast monterat av skärmar och städat ur motorrummet och kupén.

  Bilder kommer att tas under renoveringen.

  #112089
  marcus lonn
  Deltagare

  Då var det dags för en liten uppdatering efter att ha bott i garaget under helgen, efter en månads frånvaro från V4:an.

  Det var demontering som gällde för hela slanten. Dörrar, baklucka, bensintank togs bort, härvan med alla extra elkablar gjordes iordning, även rensning av motorutrymmet påbörjades.

  Tyvärr så visade det sig att bränsletanken är för rostig inuti, så en annan måste införskaffas. Om inte någon har något bra tips på att få en tank ren inuti?

  Det återstår mycket jobb än, men snart påbörjas rostlagning och bearbetning av karossen. Dörrarna ska bytas ut helt och frontbalk ska bytas. Den rost som finns är i tröskellådorna på vardera sida bakom dörrarna, så den bör inte va så svår att fixa till.

  #112092
  rallysaaben
  Deltagare

  Hej!

  fyll i typ 1l grus och 1l diesel (eller så mycket man vill) i tanken och täpp till alla hål och skaka så mycket du orkar åt alla håll, den metoden funkar i alla fall på mopedtankar. Blanda även i bromsvätska och rostolja och lite kaustiksoda så att det fräter ordentligt på rost och annat skit.

  /Anders

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng