Saab 99

Forum Modellspecifika forum 90/99 Saab 99

 • Detta ämne har 1 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2018-02-19 05:39 av .
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #441008
  Per Björklund
  Deltagare

  Hej, undrar hur man sänker förarstolen på en saab 99 årsmodell 1983.
  Dessutom hur man får bakluckan att stanna i upprätt läge – fjädrarna måste vara slöa men att byta dem är knepigt. Kanske kan förstärka fjäderkraften på något sätt?
  Min tredje fråga är hur mycket frigång det normalt skall var på en 1983:a turbo. Min har endast 10-11 cm under motorn, den är original och ser inte särskilt trött ut när man ser den från sidan.
  Tacksam för svar
  Per

  #441023

  Hej!
  För att sänka stolen sätter du dig i sättet och klämmer ihop spärren som är motbalken under vänster knäveck. Du klämmer på plasten mot hantagets lilla stålbåge. Lirka lite kan göra gott. När du sedan vrider den framår eller bakåt beroende på vilket lägen den har kommer bakre delen av stolen att ramla ner. För lägsra läge fram pressar du spärren mot golvet då ser du även det lilla hack som spärren ska fastna i. Notera att man sitter högt och upprätt i 99/900.
  Angående bakluckan så kan du spänna fjädrarna genom att flytta ner dom ett infästhål i taget per sida. Använd en kabel eller liknande att dra men. Är man två är det mycket lättare, då drar en och den andra pressar tillbaka i hålet.
  Tror det är 13 cm orginal så med tiden har väl fjädrarna sjunkit ihop. Använder du fjädrar till turbo/automat blir den högre!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng