Saab 99 GLE-L Finlandia -77

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 99 GLE-L Finlandia -77

 • Detta ämne har 1 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2019-07-01 13:30 av .
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #460657

  Jag köpte för tre år sedan en ”Finlandia”, en långversion av 99 Combi tillverkat av Saabfabriken i Nystad. Dom tillverkade 23 styck årsmodell 1977 med en ”bastufönster” mellan dörrarna och en annan 23 styck årsmodell 1978 med längre bakdörrar. Ingen kommersiell succée blev det, vilket kanske är en orsak jag har alltid velat att ha en!

  Jag är den sjunde ägare och bilen har 32000 mil bakom sig. Ägare #3 bytte tekniken i 80-talet till H-turbo med manuellåda. Han bytte också stolklädning till ett, hm, intressant röd tyg. Bilen har också ommålats ett par gånger och det finns hemskt många hemgjorda installeringar av extrainstrument osv. Bilen hade stannat oanvänt för 20 år. Min föregående ägare som köpte bilen för fyra år sedan gick genom tekniken, bytte en hel mängd av delar och fick bilen tillbaka till trafiken.

  Jag började arbetet med bilen för två år sedan hade några rostskador fiksat (lyckligtvis var det inte så många!) och skickade bilen till målaren. Målandet vr en bijobb för målaren och det blev färdigt i vintras. Nu har jag installerat delar och det har varit kult att igen kunna köra bilen!

  Det finns ju mycket montering kvar. Jag har köpt en 99 GLE reservdelbil, från det skall jag byta många kupédelar. Den bilen har också originaltekniken (B-motor med automatiklåda) om jag ville någon dag byta den.

  Mitt första mål är att göra det här en fin bil med den tekniken och inredningen som finns i bilen nu. Det kan vara att jag ville senare göra bilen helt original.

  För tillfället är bilen på verkstad för besiktningen fann problem med styrningen och bakre hjullagern – styrväxeln behöver bytas.

  Jag visar här några bilder vad har gjorts hittils och planerar uppdatera när projektet går vidare!

  • Detta ämne redigerades för 7 månader, 2 veckor sedan av .
  Bilagor:
  #460673
  lsoderlund
  Deltagare

  Intressant bil må jag säga. Ska bli spännande att läsa vidare om den.

  http://saab99tt.blogspot.se/

  Saab 99, Saab 900 och förhoppningsvis snart en TT

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.