SAAB 99-klubben, insomnad eller?

Forum Övrigt Off Topic SAAB 99-klubben, insomnad eller?

 • Detta ämne har 19 svar, 12 deltagare, och uppdaterades senast 2008-08-23 18:37 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18488
  jean
  Deltagare

  Hej!
  Är 99-klubben insomnad eller? Jag har mailat och haft mig, försökt bli medlem men inte hört ett ord, det var över en månad sedan förra mailet. Någon som vet?

  #125900
  walle
  Deltagare

  ja det verkar som om den klubben är på väg att avvecklas på nåt sätt ingen svarar på mail å det händer inga uppdateringar mm flera hudra meddlemmar å bara ca 5-9 bilar på varje träff säger väl sitt??

  #125902
  stefan
  Deltagare

  en förening blir aldrig roligare än vad dess medlemmar tillför ? Om alla sitter och väntar på att någon annan ska fixa allting så blir det som det blir. Om medlemmarna tycker att den nuvarande styrelsen inte gör nåt så är det hög tid för styrelsebyte och då har jag Walle som förslag till ordförande, då borde det hända nåt iallafall.
  fast handen på hjärtat så vore det bättre med en Saabklubb för de äldre modellerna (läs Svenska Saabklubben) och man kan ju isåfall bilda nån sektion eller nåt om man vill vara på ”sidan om”

  #125906
  walle
  Deltagare

  jag besökte ju 99 träffen 4 år i rad å 2 gånger med 2 bilar åt gången. men för ett par år sen tyckte jag det blev pannkaka av träffen då allt inte gick rätt till så den träffen åker jag aldrig till igen. mvh

  #125920
  Johan-99T16
  Deltagare

  För det första så finns det ingen styrelse i den klubben, klubben drivs helt och hållet av en enda person som har häcken full med annat också än bara klubben. Tanken är att det skall bildas en styrelse och även en medlemsavgift skall tillkomma.

  Därimot kan jag tyvärr inte svara på varför Conny inte svarar på mail, det är ju mycket tråkigt men hoppas det bättrar sig när det blir en styrelse och då fler personer kan ta hand om medlemmar och nya medlemmars frågor.

  Att Walle och även fler negativa personer som inte gillar klubben försöker att få andra att tro att den snart är nedlagt tycker jag är hemst tråkigt, kom istället på träffarna…ju fler som ställer upp desto trevligare och större blir träffarna.

  Att Walle anser att han blev orättvist behandlad bara för de övriga bilägarna och besökarna på träffen inte röstade på just hans bil är ju inte klubbens fel…eller har jag fel kanske.

  Nä, sluta gnäll och ställ upp för Saab99Klubben istället.

  Saab 99 -84 med B202(16V turbo++)

  #125924
  jlarsson
  Deltagare

  Instämmer med Johan,!!

  Kan inte hålla med walle om att träffarna inte fungerar… tycker dessa är mycket trevliga, och verkar uppskattas av alla som kommer!! Vet inte vad som gick fel till för några år sedan..?

  Conny, har som han skriver en hel del strul med sidan, och söker just nu någon administratör som är bra på att sköta sidan, är det senaste jag hörde..!

  #125928
  Lustgasen
  Moderator

  Skulle vara skitkul att hjälpa till om det finns något man kan göra. Jag kan en del om hemsidor??

  Vore skoj att dra igång 99 Klubben igen ,tror faktist det finns ett behov.

  Conny, säg ba vad jag ska hjälpa till me så gör jag det!

  Saab 99 Van -77

  Sekreterare och redaktör i Svenska Saabklubben

  #125929
  Martin
  Deltagare

  Jag anser att debatter om klubbar bör föras på respektive klubbars forum.

  Däremot är min uppfattning i en närliggande fråga solklar. Varför kraftsplittra Saabsverige i en massa småklubbar?? Vem orkar driva reservdelsfrågor, försäkringsfrågor, stora träffar inklusive Saabfestivaler osv osv när varje klubb kör sitt enskilda race?

  Saabklubben är den enda klubben som både har reservdelsverksamhet, driver Saabfestivaler, tillhandahåller försäkringar och driver frågor gentemot MHRF och därmed i förlängningen myndigheter.

  Med en indelning kan man tillvarata särskilda modellintressen i Svenska Saabklubben. Då får man en kombination av den större klubbens ekonomiska kraft att tex nytillverka och särskilda intressen för en viss modell.

  /exordförande Saabklubben
  Ägare av flera Saabar från Saab 92 t.o.m Saab 900

  #125933
  jean
  Deltagare

  Martin… Jag har ju redan försökt komma i kontakt med SAAB 99 klubben nu i månader men inte hört ett ord. Givetvis ska man föra diskussionen med den klubb det berör. Men nu när det var helt tyst, var jag mest nyfiken på om någon visste något om 99-klubben. Jag håller med om att det bästa är ju om alla kan ”samsas under samma tak”, men det kan ju vara svårt det med då det är risk för att det blir urvattnat. Med all respekt för alla som gillar fina 93-96.or, det gör jag med, så är det ju en väldig tyngdpunkt på de äldre SAAB’arna här och det är inte alltid lätt för oss udda fåglar som gillar 99:or lite mer, och inte då endast 99 Turbo. Därav att jag blev nyfiken på 99-klubben. Men jag trivs utmärkt här och tycker det är en jättebra klubb och bra forum, det är inte det, men jag såg chansen att kanske få dryfta lite mer specialkunskaper med de som verkligen är insnöade på 99:or. 🙂

  #125934
  Martin
  Deltagare

  Hej Jean!

  Jag förstår dilemmat. I rättvisans namn började tråden med en fråga och utvecklades till en debatt. Jag tror inte du ville starta en debatt.

  Skall man förflytta en tyngdpunkt krävs som bekant lite pyssel oavsett om tyngdpunkten är mekanisk eller ideologisk. Men Saabklubben är stor nog för flera speciella modellintressen. För 99:ans del är tex Saabklubben den enda klubb som investerat mycket pengar i ett reservdelslager bara för 99/900.

  En klubb som investerar såpass mycket pengar i 99/900 menar allvar då man säger att man satsar på 99/900. (Jag är förstås partisk eftersom jag fortfarande var aktiv då 99/900 lagret beslutades och arbetet startade)

  Brittiska Saab Owners Club har sk ”Registrars/Registers” inom klubben där de speciella modellerna avhandlas. Till det kommer geografiska indelningar. Jag påstår inte att det kan funka rakt av i Sverige, men det är en bra inspirationskälla.

  #125935
  jean
  Deltagare

  Hej,
  Helt riktigt hade jag inte tänkt skapa debatt, frågan var uppriktigt ställd av ren nyfikenhet.

  Kanske kan det engelska systemet vara något att tänka på faktiskt.

  #125937
  petter
  Deltagare
  jean wrote:
  Kanske kan det engelska systemet vara något att tänka på faktiskt.

  Som månatlig läsare av Classic & Sports Car, alltid med rapporter från den engelska gammelbilhobbyn, har jag insett att det engelska systemet alltid är att tänka på. 🙂 Verkar mycket välorganiserat inom hobbyn. Och man begriper att andra modeller av favoritmärket än den man själv gillar bäst faktiskt också är en del av märkets historia. Men med tanke på nivån som stundtals lyser igenom här på forumet är väl förmåga till abstrakt tänkande och perspektiv nåt man får titta i månen efter…tyvärr.

  Mvh Petter

  #125939
  stefan
  Deltagare

  när det gäller den engelska bilhobbyn får man ju dock tänka på befolkningsmängden………en större märkesklubb kan ju ha tiotusentals medlemmar och då är det naturligtvis lättare att dela upp föreningen i modeller och allt vad det nu kan vara och i ärlighetens namn är det nog svårlöst i lilla sverige. Även om 99klubben skulle finnas under Saabklubbens paraply så blir det ju inte fler som vurmar för 99or för det.

  #125942
  Per-Erik
  Deltagare

  …men sen måste man ju tänka lite framåt också, eller hur? Det är inte så värst många år sedan en 96-V4:a blev behandlad som vilken dussinbil som helst, man kunde köpa en nybes:ad skattad bil för en tusenlapp eller två, bara riktigt gamla dög, och nu ser ju det helt annorlunda ut. Allt revirpinkande kommer heller inte ifrån dem som ’vurmar’ för 92-96 heller, en hel del gult kommer från ’den andra sidan’ med. Personligen föredrar jag ju 96:or och då de med V4:a motor, men tycker nog att jag kan uppskatta både fina gamla tt bilar samt 99:or och 900:or och respektera dem som älskar de modellerna…tror nog att om det kunde diskuteras på en någorlunda vuxen nivå så kunde vi alla samsas under saabklubbens paraply och vi skulle alla tjäna på det i längden. Go SAAB!

  #125944
  petter
  Deltagare
  Stefan wrote:
  när det gäller den engelska bilhobbyn får man ju dock tänka på befolkningsmängden………en större märkesklubb kan ju ha tiotusentals medlemmar och då är det naturligtvis lättare att dela upp föreningen i modeller och allt vad det nu kan vara och i ärlighetens namn är det nog svårlöst i lilla sverige. Även om 99klubben skulle finnas under Saabklubbens paraply så blir det ju inte fler som vurmar för 99or för det.

  Naturligtvis, något annat menade jag inte. Jag menade att det sköts så mycket snyggare i Storbritannien, med respekt för varandras modellböjelser etc. Dessutom verkar man inse att det inte är helt gratis att ha gammelbil, 40 000 för ett renoveringsobjekt av en ovanlig modell är inte något man gnäller över. 🙂

  Mvh Petter

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.