Saabfärger

Forum Övrigt Allmänt Saabfärger

 • Detta ämne har 5 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2006-05-03 20:24 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13681
  patric h
  Deltagare

  Behöver ni hjälp med diverse funderingar om färg, kulörnr osv till gammelsaabarna så är ni välkommna att höra av er till mig. Efter något års uppehåll kommer jag att börja arbeta med billack och industrifärg igen.
  Om ni vet om någon kulör som är svår att få fram så tar jag tacksamt emot kulörprov på den kulören och försöker lösa det.

  /Patric

  #91494
  patric h
  Deltagare

  Jag gör lite förtydligande av mitt tidigare inlägg.
  Det jag menar med kulörer som är svårt att få fram är de kulörer som idag inte finns med i Saabklubbens receptarkiv. Jag kollade igennom arkivet för att uppdatera mig på vilka kulörer som finns och inte. Om ni kan skicka färgprov på nån eller någon av de kulörer som inte finns, så gör gärna det. Det är till stor hjälp för att få klubbens receptarkiv ännu mer komplett. Desto komplettare arkivet blir, ju enklare blir det så klart när någon skall lacka om sin Saab.
  Kulörprovet kan vara i form av en urklippt plåtbit från en kasserad del av bilen. Biten behöver heller inte vara alltför stor 1x1dm räcker gott.

  Kulörer som Saknas i arkivet (Saknas kanske fler?)

  Första gröna kulören på Saab 92. (Tror att det ej existerar färgnr på den)
  Blågrå Färgnr: B1
  Svart Färgnr: Bk1
  Mossgrön till Saab 92. (Färgnr okänt även på denna färg)
  Grå Färgnr: Gy1
  Grön Färgnr: Gn4
  Maronröd Färgnr: R1
  Gul Färgnr: Y4
  Gul Färgnr: Y10
  Corallmetalic Färgnr: Yr4

  /Patric

  E-post: pue@hos.sandnet.se

  #91495
  Martin
  Deltagare

  Jag kan bara bekräfta och pusha för Patrics inlägg. Det är Patric som står bakom recepten på de Saabkulörer som Saabklubben kan erbjuda sina medlemmar. (Läs mer här)

  Skall vi kunna hjälpa Saabklubbens medlemmar att färdigställa sina bilar, är vi beroende av medlemmarnas hjälp.

  Jag kan tänka mig att det finns ett och annat lackstift/sprayfärg/färgburk med originalkulörer som också kan vara till hjälp. Eller har jag fel Patric?

  För att travestera J.F.K:
  ”Fråga inte vad klubben kan göra för dig, fråga vad du kan göra för klubben”

  #91496
  patric h
  Deltagare

  Du har alldeles rätt Martin. Allt som kan vara till hjälp för att få fram en kulör sökes. Om det så är en färgskvätt eller en bit plåt från en bil. Det är bra om jag kan få upp färgytan åtminstone till någon eller några centimeter. Lättast och säkrast att analysera och bryta fram kulören då. Det går att få fram en kulör även från mindre färgflagor men det blir svårare då att vara riktigt säker på att man hamnat rätt i kulör.

  /Patric

  #91497
  patric h
  Deltagare

  Vill lyfta denna tråd då jag fortfarande önskar få fram prover på nämnda kulörer. Om någon har ett färgprov av något slag så hör av er till mig så att jag kan ta fram recept även på dessa kulörer.

  /Patric

  pue@hos.sandnet.se

  #91498
  patric h
  Deltagare

  Nu har jag fått några napp på min sökning av färgprover. Jag tackar så mycket för det, nu kan jag börja ta fram recepten på några till kulörer. Om någon mer har prover på kulörerna jag efterlyst så är jag intresserad av fler prover, det är alltid bra att ha flera att jämföra med.

  /Patric

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng