Sälja bil till utlandet med hjälp av Pay-Pal?

Forum Övrigt Allmänt Sälja bil till utlandet med hjälp av Pay-Pal?

 • Detta ämne har 11 svar, 9 deltagare, och uppdaterades senast 2011-02-25 16:01 av .
Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #23606
  cch
  Deltagare

  Hej!

  Tänkte höra om någon av er har erfarenheter av Pay-Payl i samband med försäljning av bil till utlandet?
  Jag har köpt saker på Ebay och då använt mig av Pay-Pal och det har funkat bra. Att sälja en bil har jag dock inga erfarenheter av.

  Mvh

  Christer

  #169601
  lars2t
  Deltagare

  Pay-pal kostar ju en inte helt oansenlig avgift. Men är man beredd på den så..

  #169604
  dominik
  Deltagare

  gör det inte! Köparen har möjlighet att stoppa utbetalningen efter handel är klart och paypal kontrollera inte om det som han säger är sant eller inte. Kolla ”paypal problem” på google

  #169605
  turbocab
  Deltagare

  Det är ju en klassisk scam detta som försöks med hela tiden, att någon som bor olämpligt till eller är sjöman eller vad som helst vill köpa bilen av dig och du skall skeppa den. Glöm detta…. Eller du kanske känner säljaren personligen? Men då hade han inte velat använda ”PayPal”. Var inte länge sen någon på STCS startade en sån här tråd, han hade fått ett bra erbjudande på sin bil (för bra…) via nätet och nån som ville köra Paypal och skicka bilen…. Varning….!!!

  #169606
  cch
  Deltagare

  Tack för svaren, det är i princip de saker jag gått och funderat på. Risken att han stoppar utbetalningen är ju stor om han inte har rent mjöl i påsen och jag tror snart inte på nån längre av nån anledning…..
  Skönt att höra att jag inte är helt ute och cyklar.

  Mvh

  Christer

  #169618
  fredrik
  Deltagare

  En kompis fick nästan betala 10% i avgift till paypal innan han hade sina cash i handen.

  /Fredrik

  #169621
  Martin
  Deltagare

  Gäller det handel inom Europa kommer man ganska långt med IBAN/BIC banköverföringar

  #169626
  janneh
  Deltagare

  Som jag fattat det är PP mest ett skyddsnät för köparen, så du inte betalar för något du aldrig får.

  #169628
  rallysaaben
  Deltagare

  Jag öppnade ett paypalkonto för ett säljtillfälle, jag sålde ett insug till v4 till en norsk, det var BARA strul med paypal så mitt råd är GLÖM paypal, och det är sant, det är dyrt, och krånglar det så fattar man inget och telefonsupporten är i england, nej glöm det.

  #169631
  Martin
  Deltagare

  Jag har gjort några hundra köp och säljtransaktioner med Paypal utan problem.

  Vid ett tillfälle skickade en säljare helt fel vara och vägrade skicka rätt vara innan jag hade lämnat plusomdöme på Ebay. Han ”erbjöd” dessutom några dollar för att jag skulle lämna ett plusomdöme, plus att jag skulle skicka tillbaka den felaktiga varan på egen bekostnad Knappast aktuellt.. Här gick Paypal in och återbetalade köpsumman.

  Paypal funkar fint i samband med nätauktioner men de har både en dålig växelkurs och en del avgifter.

  MEN!! Precis som flera före i tråden avråder jag att använda Paypal för att sälja bil utomlands

  #169637
  stefan
  Deltagare

  som transaktionsbolag så fungerar det inte sämre än nåt annat, jag har då inte haft nå problem och vad pengarna avser för vara och hur man köpt det måste vara ganska irrelevant för det är ju pengar som flyttas oavsett?
  Är det nån som för över pengar till dig utan näthandelsföretag inblandat så kostar det ju dessutom inte dig en spänn i avgifter.
  Detta förutsätter ju att man litar på varann och att köparen tycker det är okej att du inväntar pengarna innan du skickar och då menar jag att du verkligen har dem på ditt eget konto och inte bara paypal kontot.

  Har även fått nån form av check genom paypal, finns visst virtuella såna också och det tog ungefär 1,5 vecka innan innnan överföringen godkändes.

  Så i mina ögon är det väl magstarkt att kritisera paypal för alla de skumraskaffärer som fortgår. Det må så vara att de på något vis har underlättat för bedragarna men är man bara observant och använder sunt förnuft så är det inga problem.

  #169662
  cch
  Deltagare

  Erfarenheterna med PayPal varierar som ni märker.
  Jag har en köpare till en av mina bilar, en privatperson i utlandet.
  Jag blir lite extra misstänksam då det är en hel del pengar inblandat och vill alltså vara så säker som möjligt. IBAN är ju en lösning, det ställer dock krav på köparen att han får lita på mig.
  Som Dominik skrev finns ju annars risken att han stoppar utbetalningen, en annan risk är att man får betala en massa avgifter till PayPal som jag inte heller är intresserad av.
  Vi får se vad som händer, av nån anledning har han inte svarat på mitt sista email…

  Mvh

  CCH

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng