Sidostolparna i motorrummet

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Sidostolparna i motorrummet

 • Detta ämne har 4 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2012-05-02 06:56 av .
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6015
  markus a
  Deltagare

  När jag ändå lyfter ur silverspisen ur finbilen tänkte jag göra lite service på plåten inunder. Det har varit lite si och så med järnhalten i hasplåten.

  Hur är det med den där ”uppånervända koppen” som sitter instoppad underifrån i sidostolparna, har den någon riktig funktion förutom att leda ut vattnet ur stolpen? Den var inte heller så fin (vanligt fel?).

  Funderar på om jag skulle bara lägga i typ 3mm plåt i botten, eller om det kan bli oönskade effekter av ngt sånt. Vet inte riktigt vad jag skall söka på för att se om det finns några äldre trådar om det heller.

  /M

  #39815
  janne2takt
  Deltagare

  Ser ut som att du har hittat ett trevligt krypin :czy Jag tror att det är som du säger att den är till för att inte allt glägg ska hamna där men även en förstyvning av infästningen av länkarmarna. Vill minnas att länkarmarna är skruvade även genom denna plåten så det gäller att du har med den även där isåfall.

  #42476
  markus a
  Deltagare

  Den har i vilket fall inte gjort mycket nytta de senaste åren…

  Tror jag kanske göra ngn annan typ av förstyvning och ett hål för klegget att åka ut genom istället.

  /M

  #42479
  janne2takt
  Deltagare

  Kan säkert funka de me
  Lycka till

  #43021
  markus a
  Deltagare

  Lustigt nog var den plåtbiten helt OK på donator 79:an… Så det blev originalutförande, dock kommer jag smeta på karosseritätning på alla de spalter där det annars kommer lägga sig duktigt med vatten och gegg.

  Bilder kommer snart… Det finns inget stort hål i motorrummet längre, tyvärr visar det sig ju (som vanligt) att rostcancern spridit sig, så det blir att byta golv +-10cm för och akter om torpedväggen också..

  Trösklarna tar jag något annat år.

  /M

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng