Signalhornskontakt ratt-rattstång, kan man bygga om enkelt?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Signalhornskontakt ratt-rattstång, kan man bygga om enkelt?

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2018-09-15 10:47 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #448966

  Nyss fick jag hem ett ganska dyrt Luisi nav till min sportratt och igår kom jag mig för att försöka montera det i Spökplumpen som är av ”årgång” 75B. Inte nog med att italienarna haft en chimpans vid borrmaskinen för ett av de sex hålen till rattskruvarna, det visade sig att Saab helt bytt plats på signalhornets släpring och släpkontakt när man moderniserat ratten. Luisi-navet har alltså släpring av mässing, men i stället för fjädrande kontaktstift på rattaxelhållaren sitter där OCKSÅ en släpring. Kontaktstiftet sitter alltså i ratten fr.o.m. 75B.

  Då är frågan, kan man enkelt ta bort släpringen från rattaxelhållaren och skruva dit det fjädrande kontaktstiftet från en äldre Saab?

  #448969
  Janne Hagnell
  Moderator

  Kontaktstiftet sitter i alla fall bara med en skruv och en pligg, så du behöver bara borra två hål i kåpan.

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

  #449138

  Allt föll sig fint mot mitt lågbudgetstuk till sist. 🙂 Jag hittade en rattstång från -72 på garagevinden och konstaterade att min 75B Spökplumpen redan har hålen som det äldre kontaktstiftet fäster i. Samtidigt upptäckte jag att 75B-ratten ganska enkelt kunde borras och kapas till att bli ett utmärkt sportrattnav, till skillnad från äldre hårda rattar. Det dyra rattnavet från Luisi fick alltså åka tillbaka hem till Mr Tuning till förmån för min gratislösning. HÄPP!

  Nu återstår att skapa något snyggt och brutalt som lock i mitten av ratten, för saabnavet är lite tight och platt. Troligen blir det något med demoniskt stuk ur 3D-skrivare. >:-)

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.