Skandal i Margaretetorp-skärpnig alla SAAB-vänner!

Forum Klubbinformation Träffar & andra aktiviteter Skandal i Margaretetorp-skärpnig alla SAAB-vänner!

 • Detta ämne har 18 svar, 6 deltagare, och uppdaterades senast 2003-07-14 20:27 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 19 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9625
  mikael g
  Deltagare

  Åkte i går lördags 5/7 till Classic Car Show i Margaretetorp för att se på gamelbil.Till min stora besvikelse så fanns där bara en handfull SAABar.Jag tror det var 6-7 st.Uppsluningen från Volvo var desto större.Har CCS dålig status bland SAAB-ägarna eller vad är problemet? Uppslutningen brukar iofs vara dålig men sedan flytten till Margaretetorp är den katastofal!
  Den mest intressanta SAABen fanns faktiskt på parkeringen!Det var en dansk som kom körande med en ljusbrun (?) pedantrenoverad 96 tvåtakt med soltak.Dessutom så berättade han att han hemma i Danmark har en lika dan med både soltak och saxomatkoppling!Det är så att man blir grön av avund…SAAB-vänner skärpning till nästa år!

  #69898
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Visst är det tråkigt att det inte fanns fler Saabar men det är svårt att ta flera passagerare om man kör Sonett! Jag gjode dock ett försök att få dit folk genom mitt inlägg http://www.saabklubben.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=1;t=002881 Dock så är det mycket på gång nu i sommartid så man kan ju inte vara med överallt.
  Trevligt var att den spritdrivna )-3an var med förutom de gamla godingarna.

  På de träffar i Smygehamn och på Johannamuseét i Skurup brukar det dyka upp en del Saabar.

  Vi får ta nya tag! Nästa grej är ju kommande weekend på Knutstorp http://www.mgcc.nu/ssm2003index.htm där det också deltager en hel del Saabar i tävlingen. Vi får väl ställa upp och heja fram våra märkeskollegor?!

  Samma helg har Johannamuseet en nostalgihelg. Nostalgi i Skurup på lördagen och racing på Knutstorp på söndagen blir väl en bra mix?

  Den bruna Saaben från Danmark är fin! Ekipaget brukar vara med när SaabSkånia har sina träffar.
  Trevlig besättning är det också.

  /B

  #69899

  Bengt!
  Vi skåningar får väl ta tag i det här och göra någonting åt saken! Låt oss ta ett snack i ”Skånia” inför nästa år. Annars var träffen på Margretetorp i mina ögon mycket lyckad. Trevligt väder fick vi ju i denna ur skånsk synpunkt bedrövliga sommar så här långt….
  Som Du säger är det Knutstorp som gäller nästa helg. S’en är det ju Din och Christians träff i Skånias regi i augusti.
  Kan nämna att KG från Örkellunga och jag ordnade ett mini ”Classic Car Show” i samband med möllornas dag i Skåne. Vi tog våra 2-taktare och ställde upp dem vid möllan i Oderljunga (norra Skåne mellan Perstorp och Örkelljunga). Hyggligt väder och en del som log ihågkommande mot våra ”djungeltrummor”. Vi avlägsnade oss sedemera gemensamt med ljud- och rökridå ……

  #69900
  porsche944
  Deltagare

  Var själv och tittade, rena katastrofen, väldigt få SAAB:ar, dessutom stod ju inte alla samlade på samma ställe. Om man skall ha andra åsikter så var ju någon bil som kanske inte borde vara där, pga dåligt skick. Jag tycker ju att en bil som skall stå på en sådan utställning bör/ skall var ren och se vettig ut i sitt skick.

  Eftersom mina semesterplaner ändrades på kort varsel så var jag inte anmäld med bil, skulle ju ej vara hemma denna helg, när jag insåg att det skulle bli så ialla fall så tog jag kontakt med den ansvarige på CCS, och erbjöd mig att deltaga med 2 SAAB:ar , Sonetten samt 99 Turbon.

  Fick då beskedet att där var fullt, samt att man hade de SAAB:ar som behövdes. Och med detta nöjde ju jag mig, eftersom jag ville anmäla mig i ”elfte” timmen= 8 dagar i förväg.

  Håller med Sten Arvid att klubben måste ha en klar riktlinje vad som gäller dessa träffar, någon från klubben måste hålla i detta, kanske lämna en samlad anmälan till arrangören om att ex vis 10 bilar av olika modeller vill komma. Vem detta skall ligga på kan ju alltid diskuteras.

  Visst skall alla bilar kunna komma oavsett sitt skick, vissa renoverar, andra är bruksbilar och har spår efter tidens tand, dock tycker jag att ett krav är en bil som ialla fall ser ”ren och hel ut” dvs ny tvättad samt städad invändigt är välkommen.

  Var själv i Ronneby, där hade SAAB klubben alla bilarna på linje, bra och välordnat. Men även här tyckte jag att vissa tveksammheter fanns när det gällde vem som höll i vad från klubbens sida.
  Dessutom var alla skåningarna hemma, vi var 3-4 bilar från skåne.

  Med tanke på att vi har ett sådant bra och snabbt uppdaterat forum att nyttja så borde man gå ut redan här och puffa för dessa olika träffar, ta reda på vilka som kan tänkas komma, samt att man kanske kommer någorlunda samlade för att komma på plats snabbt och få en ”SAAB sektion” som ser snygg ut, och drar folk till våra olika bilar.

  Hoppas nu bara att ingen tar illa vid sig angående detta, men här måste vi inom klubben bli bättre.

  MVH Michael

  #69901

  Trollenäs slott …
  Det var väl prydligt; 7 st Sonetter körde in på linje och ställde upp! Dessutom underbart väder, trevliga människor och jag fick parkera intill träffens finaste bil … min dröm .. vilken Aston Martin .. inte ens helgonet hade varit lyckligare!

  #69902
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Sten-Arvid! Det är ju Bond som kör ”Austin”!

  Jo det var trevligt på Trollenäs! Dags igen med ”Gula träffen” den 24 augusti. Kanske vi skulle göra ett försök att samla lite Syd-Saabar då?

  /B

  #69903
  mikael g
  Deltagare

  Det är roligt att det är fler än jag som tycker att uppslutningen på CCS var usel.Brist på samorning och angagemang tycks vara det största problemet med den dåliga uppslutningen.

  Att Sveriges näst största biltillverkare inte är synlig på den största (?) veteranbilsträffen i landet är ganska tråkigt när arrangemanget i övrigt är perfekt. Jag föreslår att ni i skåne satsar på att få med era danska vänner då jag upplever att intresset för CCS är stort på andra sidan sundet.

  Det glädjer mig också att mitt inlägg tycks ha ”rört om” och orsakat viss ransakan i stil med att nu får vi ”ta tag ”i det här! Hade jag haft en bil att ställa ut så hade jag gärna ställt ut den.

  Hittills så har jag bara varit passiv åskådare och det är ju för åskdarna som träffarna (till stor del) arrangeras.

  Vill ge arrangörerna en känga för att SAAB och Volvo fått de sämsta platserna,nere vid/på gästiveriets egen asfaltsparkering! Låt SAAB och Volvo byta plats med saluvagnarna från Autoropa,Autoselect och Wendells som nu norpat åt sig bland dom bästa platserna.Men dom betalade väl bäst ?

  Hoppas på bättring till nästa år,och så får vi se i fall jag nån gång i framtiden deltager som utställare.

  #69904

  Kan bara hålla med Dig!
  Man ”sticker ju bara inte dit” själv med sin gamla SAAB.
  Jag hoppas inför nästa år att SAABklubben och SONETTklubben kan gå ut med en appell att vi ska ställa upp nästa år. Vi finns ju många i sydsverige.
  Kan vi inte göra något i Skånia Ulf (Stensson)? Jag som bor så nära är ju beredd att ställa upp med både ”2-knackare” och Sonett!

  #69905
  Martin
  Deltagare

  En av tankarna med Saabklubbens lokalavdelningar/sektioner är att de driver träffverksamheterna regionalt i koordination med Saabklubbens klubbmästare, så varför inte göra något riktigt bra i Skåneland 2004?

  Saabklubben ”centralt” har i år bl.a engagerats i två stora motormässor, Ånnaboda och Ronneby. För Margeretetorp fanns det ingen som hade möjlighet att driva det.

  Förtydligande:
  2 motormässor samt Ånnaboda och Ronneby.

  #69906

  Då tycker jag att vi gör något bra nästa år.
  Låt oss samlas kring detta!

  #69907
  anonymous
  Deltagare

  Ursäkta jag svarar så sent men jag har haft problem med datorn och haft den inlämnad på ”service”

  Ett beslut togs av vår klubb att inte satsa på Margeretetorp som Martin nämnt. Själv var jag och ställde ut förra året och vi hade också ett tält med klubbens regalia i till försäljning.
  Förra årets CCS var en katastrof, kanske mest p.g.a. vädret, men där Saab:arna skulle stå stod allt möjligt annat också. Bilarna stod hoppackade som sardiner i burk och ingen kunde varken komma fram eller tillbaka. Efter denna träff kände jag mig inte motiverad att arrangera något. Detta år tog jag träffen som ett studiebesök för att se om det var bättre organisation denna gång.

  Tyvärr visade det sig vara en upprepning av förra året. 4 Saab:ar stod här, 1 stod där, en annan stod någon annanstans och 2 stod ytterligare för sig själv. Sådan organsiation uppmuntrar inte mig att ställa ut någon bil. Därutöver ska du var där till klockan 18.00. F.ö. fanns det gott om plats där man kunnat samla alla Saab:ar på samma ställe.

  Tycker inte heller det är rätt av arrangörerna att släppa in en massa nya/moderna bilar. Dom kunde ju vänta tll dom blir ”classic”.

  Vill däremot någon inom SAAB-Skånia ta sig an CCS så tages dett engagemang emot med öppna händer för jag tycker också det är synd att inte Sveriges stolthet blir bättre representerad.
  Mvh Ulf Stenson Ordf. SAAB-Skånia

  #69908
  mikael g
  Deltagare

  Ulf,jag kan bara hålla med dig i det du skriver.Om man får så usla platser som SAABarna fått i Margaretetorp så förstår jag att ingen vill komma dit.Det är i så fall arrangören som får ta en stor del av ansvaret för att det blivit så här.

  De som trots allt vill ställa ut (som tex SAAB Skånia) bör nog ta ett snack med arrangören inför nästa år så att detta misstag inte upprepas.

  Dessutom så är det ju fel att ta in nästan nya bilar (och även helt nya) dom stjäl ju plats från dem som blivit ”classic”.

  #69909
  anonymous
  Deltagare

  Mikael, du har helt rätt arrangörena bör få veta vad vi tycker. Jag missade att skriva det i mitt första inlägg och eftersom jag känner en av dom som arrangerar CCS så borde det inte vara omöjligt att han/dom lyssnar på oss.
  Mvh Ulf Stenson Ordf. SAAB-Skånia

  #69910
  Martin
  Deltagare

  Skicka mig lite bakgrundsfakta så skall jag skriva ihop ett officellt brev från Saabklubben om vår uppfattning.

  Befinner mig f.ø i Danmark men kunde inte avhålla mig från att kolla Anslagstavlan…

  #69911
  mikael g
  Deltagare

  Martin,om du nu skickar ett officiellt brev till arangören så skriv då att området på /kring gästgiferiets asfaltsparkering (där SAAB:arna stått ) är olämpligt som utställningsområde (oavsett vem/vilka som står där).Asfalten är grå trist och ful och föga inbjudande för varken besökare eller utställare.

  Det är ju dessuom orättvist att en del får stå på en härlig gräsmatta och andra blir undanskuffade på en asfaltsparkering längst bort i ett hörn.Gräsmattan runt parkeringen är dessutom trång!

  Sedan så kan dom ju ta bort salubilarna från Autoselect,Autoropa och Wendells,dom hör inte dit!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 19 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng