Skärpta avställningsregler !!!

Forum Övrigt Off Topic Skärpta avställningsregler !!!

Detta ämne innehåller 3 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2010-07-16 14:59.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #22502

  ingemargavle
  Deltagare

  Såg en debatt artikel från Bilsweden i Dagens industri http://www.bilsweden.se/web/Hog_tid_att_skarpa_reglerna_for_avstallning_av_bilar.aspx
  Där vill de bland annat begränsa avställningen till ett år, med krav på ny ansökan för fortsatt avställning. De föreslår även krav på avställningsförsäkring och en speciell skatt på avställda fordon. Motiven anges att de vill förhindra att skrotbilar skadar miljön men som ägare till flera kulturskatter (2-taktare) ser jag ett allvarligt hot. Är detta något som Saabklubben vet något mer om och hur kan vi skydda vårt kulturarv?

  #160365

  chakka
  Deltagare

  Man ska inte glömma att detta är ett debattinlägg av de som tjänar pengar på att bilar skrotas. Ungefär som när upphovsrättsmaffian, förlåt skivindustrin menar jag förstås, vill förbjuda folk att konvertera sina lagligen inköpta CD:s till MP3. Eventuella skärpningar av avställningreglerna ligger ganska långt borta.

  Men jag håller med om att det ändå är oroande! Förhoppningsvis lyckas dessa lobbyister inte speciellt bra med sina idéer, men såväl politiker som beslutande tjänstemän är alltför ofta ganska lättköpta.

  #160366

  Martin
  Deltagare

  Det slagkraftigaste sättet anser jag vara att gå via MHRF som har bra kanaler in hos beslutsafattarna och andra opinionsbildare.

  #160367

  enor
  Deltagare

  För övrigt har dom väl fel i sak? Det där med att ”fordon som inte betalat sin registerhållningsavgift automatiskt avregistreras efter tre år” … så har det ju inte fungerat på år och dag!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng