skivor bak på en v4

Forums Övrigt SSR skivor bak på en v4

This topic contains 3 replies, has 3 voices, and was last updated by 2010-05-23 22:54.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #22223

  v4sandro
  Deltagare

  jag har planer/funderingar på att sätta skivor ibak på v4an då det blir nyare(9000)bromsar ifram och då vill man ju ha skivor ibak med:P så jag undrar om det finns nån?som vet om det t.e.x. går att sätta delar från 900an ibak(spindel,nav,lager,ok,skivor)?

  mhv sandro

  #158440

  jan van vurpa
  Deltagare

  Jag fick tag i ett par 99 nav ‘way back’ när 99or fyllde skrotana (1988-89) pga jag had fick total 4 styck riktig Minilites från nån kille i Stockholm och bara ett par dagar senare 6 styck från kompisen Ola Strömberg i Örebro, och jag vill helst använd dom!!

  Jag svarvade up99 navet där lagret sitter både på insidan och utsidan och dängde i koniska rull lager PN fan jag glömmer med det viktig var at dom var PLUS 1MM i Diameter.
  Orginal inner packbox.

  Sen karvade vi lite 1/4 tum stål med hål att sitt där trummans bak plåt sitter med ett par ‘öron’ som stickade ut så att en standard 900 ok satt just rätt.
  Senara slängde jag på Volvo 240 bak ok pga deras 38mm kolvar som är nästan mer än behövs men vi kan sätta framför hydraulisk handbroms ett ‘limiter valve’ , den populära med 7 lägen eller den sruv typ som kostar knappt USD40.

  Så, först klipp upp ett mall in den ungefälig formning av den ‘broms ok montering plåt’, montera navet och skivan, och bästa är att koppla tll broms slangarna och placera broms ok på skivan, pump upp trycket så OK sittar hård på skiva och markera den kardbord mall.

  Det hela jobbet tog ca 4-5 timmar.

  Saab 99 o 900 ok had inloppet på insidan av oket så den stål röret måsta sväng ut och sen tillbaka som ett fråge tecken ? och dom blev krossade jämt, speciallt på sidan där ljuddämpare sitter. Volvo 240 Ok har inlopper på framsidan, och är helt skyddat, stål röret kommer in på toppsidan av axlen perfekt.

  Kanske kan ta nåra blider.

  #158441

  v4sandro
  Deltagare

  okej det låter faktiskt genomförbart:) joo bilder skulle inte skada…

  #158451

  kjetillo
  Deltagare
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng