Skrapljud broms

Forum / Modellspecifika forum / 90/99 / Skrapljud broms

Forum / Modellspecifika forum / 90/99 / Skrapljud broms

  • Författare
    Inlägg
    • september 24, 2002 at 12:32 #8877

      Hej igen!

      Min Saab 99 GL -83 verkar läcka bromsvätska. Efter jag fyllde på sist så började det skrapa i höger framhjul. Antagligen nåt med bromsarna, eftersom det låter mer när jag bromsar. Ibland låter det inte alls.
      Vad kan jag kolla? Och hur ser jag vart det läcker? Är det nåt jag kan fixa själv eller bör jag lämna in den? :confused:
      Tack på förhand!

        september 24, 2002 at 15:25 #65943

        Hejsan!
        Det låter som om bromsbeläggen är slut. Eftersom kolvarna då har gått ut mycket, så har bromsvätskenivån sjunkit i behållaren. Se upp när du byter belägg och trycker tillbaka kolvarna, för då åker bromsvätskan tillbaka upp igen. Att byta bromsar på 99:an har jag inte tid att gå in på här eftersom jag jobbar, men ämnet var uppe här på sidan för ett par veckor sedan. Kolla där, det är inte alldeles lätt.
        Lycka till “Tobbe”

          september 24, 2002 at 20:44 #65944

          Kolvarna ska inte tryckas in, utan skruvas in med specialverktyg!

            september 25, 2002 at 10:45 #65945

            Hejsan!
            Jo, jag vet att man skall skruva in kolven, men man måste trycka lite mellan skruvandet också. Det finns beskrivet här på forumet vid tidigare inlägg hur man bör gå tillväga. Om man är novis, så kostar det runt 6-700:- hos SAAB att få bytt belägg. Dom smörjer även upp oken, vilket är det viktigaste för att hålla igång dessa sorgebarn. Min rekommendation är alltså att man lämnar in bilen och ber att få vara med. På så sätt lär man sig och kan göra det själv. Jag har själv skruvat mycket bil genom åren, men det låga priset och tråkighetsfaktorn på detta jobb gör att jag lämnar in bilen för bromsbyte ändå. Lycka till!! “Tobbe”

          • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.