Smäller!

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Smäller!

 • Detta ämne har 6 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2003-04-08 20:02 av .
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9393
  roger96
  Deltagare

  Hej!
  Min 96 62:a låter inte så bra. Med kallstarten helt eller halvt utdragen är det inte så farligt, men när den är inskjuten smäller det av h-e, troligen förgasarsmällar. Varför? och hur blir jag av med problemet? Lite bakgrund: Bilen har varit avställd närmare 20 år, det senaste året har jag renoverat bromsar och en hel del annat. Tänddelarna är nya, tändningen är något så när justerad med testlampa. Förgasaren är helt isärtagen och rengjord, nya munstycken i originalstorlek monterade, bränslepumpen likaså helt genomgången. På bränsleledningen sitter ett löst plastfilter. Avgassystemet är nytt, klubbens tvåtums. När man kör så är den väldigt orkeslös.
  Tips mottages tacksamt.
  MVH RogerB

  #68901
  wibbe60
  Deltagare

  Låter som för lite bensin.

  #68902
  anonymous
  Deltagare

  Jeg hadde lignende problemer med min 63’a, jeg satt i et større hovedmunstycke å da ble alt mye bedre. Gikk opp ti hakk(130 til 140)

  Stian

  #68903
  goran sahlen
  Deltagare

  Hej!

  ”Löst plastfilter” på bränsleledningen? Sån där liten vit burk med orange papper i? De sätter igen sig efter ett tag av tvåtaktsoljan och vips så kommer det för lite bränsle fram… Prova i allafall för skojs skull om problemet försvinner ifall du kör utan plastfilter. Filter med mässingsnät/nylonnät eller dylikt fungerar, men inte pappersvarianter.

  Göran

  #68904
  roger96
  Deltagare

  Hej!
  Tack för förslagen, jag ska prova så snart tiden medger.
  MVH RogerB

  #68905
  john gt
  Deltagare

  Har bilen stått i 20 år. Byt packboxarna i framändan av motorn läcker dom så drar motorn in kyvluft och då brukar det smälla rejält.

  John.

  #68906
  roger96
  Deltagare

  Packboxar.
  Det är noterat.
  MVH Roger

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng