Snickra egna 4-bult nav.

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Snickra egna 4-bult nav.

 • Detta ämne är tomt.
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #488082
  gurkodlarn
  Deltagare

  Tjo! söker information gällande hur man går till väga för att tillverka egna 4-bultade nav fram. Har sett och hört att genomförts flertal gånger men verkar vara klent med dokumentation om det online. bak finns det ju trummor att köpa i klubbshoppen.

  Killgissningen från min sida involverar en stor svarv och 4 väl placerade hål på den svarvade ytan. men har man valt att gänga i navet och köra med vanliga hjulbultar, eller knackat pinnbultar från baksidan? har inte tillgång till ett löst nav så har dålig koll på hur det ser ut baktill, tänker om själva gjutningen ställer till så det inte blir en plan yta den pressas emot…

  jag är fullt medveten om att spacers finns, men mina tilltänkta fälgar får inte plats med såna.

  Trevlig fredag!

  #488085
  Mikael Isaksson
  Deltagare

  Ska ta foto på¨mina nav som jag tillverkade slutet av -90talet
  /M

  #488094
  Mikael Isaksson
  Deltagare

  Som du ser på första bilden har jag borrat och gängat M6 pga att den träffade en hjulbult. Du kan ringa mig om du vill ha mer info?
  0708363567 Micke

  /M

  Bilagor:
  #488251
  Crister Borg
  Deltagare

  Intressant, jag spar ditt nummer Micke! 🙂 Är det nån som konverterat till skivor bak? Vad är en bra uppgradering fram vad gäller bromsar? Ursäkta trådkapningen…!

  Crister Borg, Kalmar - 9-3 tid 2008

  #488291
  Per Fogelberg
  Deltagare

  Jag skall också byta till 4 bult har beställt sportens trummor bak och skall beställa spacers fram. Har hört att det är trångt i bakre hjulhuset ?

  #488468
  ankan
  Deltagare

  Det blir trångt, har också beställt trummor bak, å tänkte spacer fram. Gula har ems-fälgar med 175:or och spacer, funkade. Indiern har minilite med 175or, gick inte. Fälgarna var lite för breda, så bakskärmarna hänger i…

  Bilagor:
  #488717

  Är det någon som bytt originaloken mot andra ok. Kanske även monterat ventilerade skivor? Har även funderat på skivor bak, vill gärna ha tips och bilder.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng