Spolarvätskebehållare

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Spolarvätskebehållare

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2019-08-02 12:39 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #461806
  danne85
  Deltagare

  Hej V4:a vänner!
  Jag har historiskt sett klarat mig igenom besiktning utan några som helst påpekningar. Men i år så kom dom slutligen på att jag borde ju faktiskt ha en spolarvätskebehållare i bilen (attans). Bilen blev egentligen underkänd, men snälla som dom var så behövde jag inte komma tillbaka och visa att jag har monterat en ny behållare. Jag känner ändå att jag borde ju naturligtvis fixa det tills nästa besiktning om två år, så jag tänkte börja att spåna lite grann i det där redan nu.
  Saken är den att jag inte kan använda original typen av spolarvätskebehållare, för bilen är lite trimmad och ett sportavgassystem sitter på. När jag hade byggt och monterat motorn för några år sedan, och sedan skulle provköra för första gången så upptäckte jag ett hål i spolarvätskebehållaren. Värmen ifrån avgassystemet hade alltså smällt behållaren.
  Finns det någon som har varit ut för samma sak, och som har monterat ett annat lite mindre kärl för spolarvätska på annan plats i motorrummet istället?

  #461823
  Mikael Isaksson
  Deltagare

  Hej så här löste jag det, köpte en bromsvätske behållare på Saabmarknaden i Norrköping.
  /M

  Bilagor:
  #461833
  Lsoderlund
  Deltagare

  Är de inte bättre att jaga rätt på en bättre beg och montera i samma hållare. Sitter det inte en liten värmeplåt på själva hållaren, eller är det jag som minns helt galet?
  Annars är väl https://www.biltema.se/bil—mc/bilreservdelar/torkarutrustning/vindrutespolare/vindrutespolare-2000017961 spolarvätskebehållare rätt vanlig.

  Saab 99 GL ´83 "Tant Brun"
  Saab 900 Turbo cabriolet ´87 "TureTurbo"
  Saab 96 TT ´65 "Pruttingvar"
  Saab 9-3 Vector SC ´09

  Skämsbil:
  Audi A6 Avant

  Kassör Svenska Saabklubben samt medlem i Bakrutans redaktion

  #461837
  danne85
  Deltagare

  Det där verkar vara en bra lösning Mikael! Det får nog bli något liknande tror jag. Isoderlund det fungerar säkert också bra. Jag tackar er båda så mycket för er info ??

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng