Sprucket gods vid oljeplugg.

Forum Modellspecifika forum OG900 Sprucket gods vid oljeplugg.

 • Detta ämne har 5 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2012-08-18 20:04 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6426
  toppola
  Deltagare

  Bytte olja idag och upptäckte senare att godset vid oljepluggen var sprucken :bh. Någon som vet vad man kan göra åt detta lite snabbt? Skall till Belgien nästa vecka :CH

  #45896
  turbocab
  Deltagare

  Kör som säljaren av min svarta TurboS 1993 gjorde – kleta in hela skiten med plastic padding. Det håller nog över semestern och hem igen, sen börjar det läcka igenom. Det funkade för honom, jag fick inte dropp förrän efter några veckor in i köpet. Långtidsfixet är såklart ny låda, det blir nog svårt laga/svetsa det men det lär finnas folk som kan, jag har dock ingen aning om hur. Aluminiumsvets är väl lite krångligt, dessutom är det ju i oljetråget man gör det så jag antar man får tömma det rejält?

  #45900
  William
  Deltagare

  Jag har kört 2 år med spricka vid pluggen, drog endast åt obetydligt mer än handkraft, då läckte den minst. Fick fylla ca 2 liter mellan varje 1000mil ungefär. Har gått genom två besiktningar också, genom att torka av pluggen just innan… :p

  #46383
  petero1973
  Deltagare

  Hade samma problem. Tömde ur oljan och lät droppa över natten. Gjorde sen rent så gott det går. Kletade in pluggen och runt om hålet med kemisk metall och drog i pluggen. Väntade ett dygn med att fylla i olja. Körde i 1,5 år på det viset innan den såldes, läckte inte från pluggen i alla fall. Bytte olja genom att suga ut den efter detta.
  Är det en gammal sliten bruksbil så funkar såna här
  lösningar fint…men är det pärlan, klenoden, samlarbilen då är det bara att göra ordentligt!

  #46425
  anders916
  Deltagare

  Hej!
  Det där hände på min också. På service. Höll på få hjärtinfakt då jag såg oljedroppar i snön efteråt…
  Hur som helst, jag påtalade det och det var tydligen inga större problem att åtgärda. Efter att tråget fått rinna ur ordentligt (läs: läääänge) så svetsades skadan igen och det blev tätt. Som påtalats ovan så är alusvets speciellt så det kanske lönar sig att låta ett proffs göra det.
  Lycka till!
  Mvh!

  #46599
  toppola
  Deltagare

  Det blev Plastic padding, höll över Belgienresan i allafall. Tänkte att det är rätt så lätt att få bort vid bättre reparation senare. Tack för alla tips :race .

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng