Ståldrev V4

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Ståldrev V4

 • Detta ämne har 5 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2008-02-26 11:47 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16267
  stefan
  Deltagare

  Nytillverkning av kamdrevssatser av metall är i full gång men tillverkaren vill ha en testpilot för slutgiltigt test av en drevsats. Har någon månne en motor på G och är sugen på att testmontera och köra?
  Söker också någon som har en gammal sats liggandes som kan mäta exakt hur mycket var och ett av dreven väger.
  maila mig för mer info.

  #108547
  sabbe
  Deltagare

  Det är väl inte bara vikten som är avgörande! Drevet på balansaxeln är ju gjutet med kalibrerad obalans för att fungera ihop med balansklumpen på balansaxeln.

  Sabbe

  #108553
  stefan
  Deltagare

  Den biten tror jag säkert de har med i beräkningarna, anledningen till att de ville veta vikten var säkert bara för att se hur tunngjutna de var på de satser som fanns förut.

  #118692
  mats a
  Deltagare

  Hur går det med det här projektet? Finns det ståldrev att tillgå numera?

  Ursäkta en olyckskorp, men vad händer i motorn när/om balansaxeln skär med dessa drev?

  #118694
  stefan
  Deltagare

  Jag lovar ingenting pga tidigare lev bekymmer men nu har jag blivit lovad lev om 10 veckor. Sen om det blir så är en annan sak.
  http://www.oldcars.de har dock kamaxeldrev i aluminium men ej hela satser vad jag förstår. Hela historien är aningen komplicerad men om jag har fattat allt rätt så var det nå problem med deras egna drev och i slutklämmen så hittade de en annan firma som åtog sig att göra dem så det slutade med att de lade ner sitt eget projekt och istället köpte hela satsen av en annan tillverkare och dom i sin tur har lovat tio veckor nu.
  Enligt obekräftade rykten har även Chip lamb dragit igång nånting, har mailat han också för att få veta prisbild hos han. Dollarn är ju rätt låg nu men frakter och annat drar väl iväg som vanligt.

  Om balansaxeln teoretiskt skulle skära så klipper den garanterat av axeln om nu inte dreven rensas ?

  #118751

  Hej Stefan!

  Jag har en ”stålsats” och hjälper dig gärna med uppgifter! Vore trevligt att stötta dig i din beundransvärda insats att hålla våra bilar igång!!

  MVH/KG

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng