Start problem!

Forum Modellspecifika forum OG900 Start problem!

Detta ämne innehåller 9 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2018-10-27 23:18.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #450061

    S900turbo
    Deltagare

    Har en 900 turbo 8v års 86 som inte vill starta!bilen har stått i 8 år ute!det första jag gjorde var att hälla i nytt bränsle och byta bränslefilter!sedan var sugbälgen till bränslepumpen upplöst!nu så hoppar bilen igång ett par sekunder sedan dör den!har även hällt i bränsletillsats började då gå jämnare när den väll hoppar igång ett par sekunder!har märk om jag lyfter på plattan i luftmängd mätaren samtidigt som jag vrider på starten sedan släpper tillbaka den och provar starta den igen så går den ca 1min kan även vara lite då!är det någon som har några tips?

    #450062

    saabaero
    Deltagare

    Kontrollera att bränslepumpen går när du kör på startmotorn.
    Fungerar varvräknaren ?

    Av felbeskrivningen får jag känslan att pumpen bara går ”tryckuppbyggnadsssekvensen”, dvs den går några sekunder när du vrider på tändningen för att bygga tryck i systemet.
    När du sen ska starta motorn får den aldrig signal att starta pumpen så den korta stund motorn går är tack vare bränslet som ackumulatorn trycker på.

    Enkelt förklarat ger tändsystemet en signal till pumprelät som berättar att motorn snurrar så nu är det dags att dra relät och starta pumpen.
    Tappar man signalen från tändsystemet startar inte pumpen.
    Även pumprelät är en felkälla då det har inbyggd elektronik för varvtalsbegränsningen. Ganska vanligt att dom slutar funka.
    En bygling av relät borde ge svaret om det är boven

    #450064

    S900turbo
    Deltagare

    Varvräknaren funkar!ska prova att bygla relät så får vi se vad som händer!återkommer om hur det gick!tack för tipsen

    #450074

    S900turbo
    Deltagare

    Har byglat bränslepumps relät och jag hörde att pumpen gick konstant men problemet kvarstår!startar upp för att sedan dö!kan inte bränsle fördelaren vara igensatt?eller tar man sig vatten över huvet om man plockar isär den?

    #450085

    Herbert
    Deltagare

    Har haft samma problem, 900i 8V har stått i ca. 5år med nästan tom tank, fick byta bränslepuimpen då pumparna rosta upp
    när bilen står stilla ett tag utan bränsle kvar i tanken; bränslepumpen snurrar så snart tändningen är på, motorn kör i gång för endast nägra sekunder och sen dör den igen,
    typiskt symtom för att bränslepumpen bör bytas.

    #450109

    S900turbo
    Deltagare

    Då får man ju kolla bränsletrycket för att veta exakt! Hörde man din pump surra hela tiden?

    #450111

    Herbert
    Deltagare

    Pumpen surrade med tändningen på, det gick att köra 2-3 meter och sen dog motorn och
    den proceduren höll i flera gånger, till sist gick motorn inte att starta, men pumpen surrade fortfarande så snart nucklen vrids i tändningsläge.

    #450147

    saabaero
    Deltagare

    Vet om en bil som beter sig exakt lika. Även den har fått silen bytt men det är väl troligt att pumpen är dålig även på den bilen

    #450334

    S900turbo
    Deltagare

    Tack för svaren!verkar vara pumpen på min med

    #450956

    Leif
    Deltagare

    Någon som vet var bränslepumpsrelät sitter på en 900-92 ska byggla det för att se om det är det som är felet varför bilen inte startar.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.