Startproblem…!

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Startproblem…!

 • Detta ämne har 1 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2007-10-29 18:50 av .
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16967
  baxaviv
  Deltagare

  Hej,
  Jag behöver lite tips om tänkbara fel och åtgärder på min V4 -72.

  När jag skulle köra bilen till vinterförvaring för dryga månaden sedan blev den svårstartad och dog på låga varv. Symptomhistoriken är som följer.

  Dag 1-5 – Någon vecka innan problemen startade drog batteriet ur, men laddades upp hyggligt med några turer efter starthjälp. Motorn startade piggt med startmotorn flera gånger under veckan.

  Dag 7 – Jag bytte olja och donade inför vintern och bilen startade utan problem inledningsvis. Efter att jag kört en längre sträcka (Spånga-Lidingö), stängde av motorn för att senare starta igen var den dock svårstartad (startmotorn gick dock på fint, motorn verkade dock inte vilja tända). Till slut gick den igång och jag körde från Lidingö till Mariefred (ca 5-6 mil?) utan större bekymmer, bortsett från att den vid resans slut dog på tomgången vid ett tillfälle.

  Dag 8 – Nästa dag var den stört omöjlig att starta med startmotorn, startmotorn gick runt, men det verkade inte bli någon gnista vid närmare koll av ett av tändstiften. Det gick dock att rulla igång bilen, med nöd och näppe. Den dog dock snabbt vid lägre varv och fick rullstartas igen (med nöd och näppe startade den) efter en rejäl höjning av tomgången. Jag körde ca 1 mil till vintergaraget och testade där att försöka starta motorn med startmotorn. Det gick då starta någorlunda, dock inte helt perfekt och den dog också när jag justerade ned tomgången till mer normala nivåer.

  Till saken hör också att motorn under sommaren vid några enstaka tillfällen dött vid frihjulande (företrädesvis inför och i rondeller!). Jag trodde då att det berodde på för låg tomgång, men det kanske har samband med det sista händelseförloppet ovan?

  Jag har en bit till vintergaraget och har inte kunnat kolla bilen sedan jag ställde av den, men ska dit nu till helgen och tänkte då se om felet kvarstår. Finns det någon därute som haft liknande problem (tänder ej vid startförsök med startmotorn, men gör det (knappt) vid rullstart)? Idéer om tänkbart fel och tänkbar åtgärd?? Tacksam för tips och hjälp!

  /Henrik

  #113845
  kaparn
  Deltagare

  Kolla att det finns ventilspel eller gör ett komp.prov. Lite felställd tändning äter ventilsäten med en farlig fart. Förmodligen lite sliten förgasare också men troligen så tätar inte ventilerna som dom ska.

  Vid närmare eftertanke, kolla spelet på brytarspetsarna först det ger ungefär samma symptom.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng