Stift till dörrupphållare

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Stift till dörrupphållare

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2019-10-08 21:50 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #463711

  Hej,

  Har problem med att lossa det stag som håller upp dörren på V4:an från fästet i dörruppslaget. Det ser ut som att det är fäst med ett islaget stift med splines på som jag har försökt att slå ut underifrån med en körnare utan att lyckas. Finns det någon vedertagen metod för att lösa detta?

  Vänligen // Gustaf

  #463912
  saab v4-ever
  Deltagare

  Hej Gustaf,
  Du gör rätt, det skall gå att slå/peta upp stiftet med ett dorn från undersidan, brukar enkelt ploppa upp, behövs inte mycket kraft. Kolla så att inte stiftet råkat bli nitat och därför nyper i botten. Ibland kan man försiktigt trycka lite från ovansidan, förutsatt att det löper, så syns det om det blivit ”bulligt”.
  //Harald

  • Det här svaret redigerades för 2 år, 8 månader sedan av .
  #463964
  tilda
  Deltagare

  Lägg ett mothåll när du slår upp stiftet.

  #463981

  Tackar för hjälpen båda! Lyckas faktiskt få ut stiftet i helgen med några rejäla hammarslag. Det fanns märken på ovansidan av stiftet från ett don så gissar att någon försökt slå ut stiftet åt fel håll och att det därför satt väldigt hårt.

  //Gustaf

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng